Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Robbie Knops - UK Open 2023

Belgische Tourkaarthouder Robbie Knops glijdt uit op dak: breekt ruggenwervel

Robbie Knops zal zeker 6 weken niet aan PDC-toernooien mee kunnen doen. De 40-jarige Belgische darter – die begin dit jaar zijn PDC Tour Card won op Q-School – is uitgegleden op een dak.

De nummer 115 van de wereld brak door de val tijdens zijn werk als dakdekker een ruggenwervel. “Robbie is vandaag tijdens het werk uitgegleden en gevallen”, schrijft vriendin Stéphanie Verstraeten op Facebook. “Gelukkig OP het dak en er niet af. Wel zwaar ten val gekomen en daarbij een ruggenwervel gebroken. Morgen moeten we naar de specialist en zal er meer duidelijkheid komen over hoe en wat. Tot hiertoe weten we enkel zeker dat er geen operatie volgt en dat hij 6 weken zal moeten revalideren.”

Volgens thuisarts.nl kan een gebroken ruggenwervel vanzelf weer aan elkaar groeien. Dit duurt meestal 6 tot 12 weken, (waarschijnlijk) langer dan Knops en zijn vriendin schatten.

Toernooien missen
Het lijkt erop dat Knops ‘slechts’ 4 Players Championship-toernooien mist in de anderhalve maand die hij uit de roulatie zal zijn. De aankomende weken zullen er namelijk vooral Euro Tour-toernooien gespeeld worden, waar Knops zich eerder al niet voor wist te kwalificeren.

Eerder deze maand strandde de Belg in de derde ronde van de UK Open.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Belgische Tourkaarthouder Robbie Knops glijdt uit op dak: breekt ruggenwervel