Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ben Robb

Ben Robb en Warren Parry winnen op DPNZ Tour

Afgelopen weekend werd het nieuwe seizoen van de DPNZ Tour, de tour voor spelers uit Nieuw-Zeeland, gestart. Ben Robb en Warren Parry wonnen de eerste twee toernooien van 2022. Lees hier meer.

DPNZ Tour 1

Afgelopen zaterdag stond het eerste toernooi op het programma met 51 spelers in actie. Na de groepsfase wisten 29 spelers de knock-outfase te bereiken. De ervaren Warren Parry verloor bij de laatste 16 met 4-2 verrassend van Haunui Hira. Ben Robb en Haupai Puha maakten hun favorietenrol wel waar, door de finale te behalen. Robb verloor in de knock-outfase slechts één leg op weg naar de finale, terwijl Puha alleen in de kwartfinales moeite had met Stu Irwin (5-3).

In de finale begon Robb als beste speler en had al snel een ruime voorsprong te pakken, zo stond het na 9 legs 6-3. Toch gaf ‘Hopes’ niet zo maar op, hij won twee legs op een rij om op 6-5 te komen. Verder kwam Puha niet, dankzij dubbel 16 pakte Robb de eerste titel.

Uitslagen
Halve finales
Ben Robb 6-0 Mark Cleaver
Haupai Puha 6-2 Nevin Filmoeatu

Finale
Ben Robb 7-5 Haupai Puha

DPNZ Tour 2

Zondag waren er slechts 38 spelers aanwezig, waarvan er 21 spelers doorgingen naar de knockout-fase. Daarin kende Haupai Puha dit keer minder succes, hij moest zich bij de laatste 16 erkennen in Stu Irwin met 4-2. Ben Robb behaalde opnieuw de finale na een 6-3 overwinning op Landon Gardiner in de halve finales. In de finale trof hij zijn teamgenoot voor de aankomende World Cup of Darts, Warren Parry. De 58-jarige Nieuw-Zeelander versloeg in de halve finales Jimmy Samuels met 6-2.

Waar zaterdag Robb een ruime voorsprong nam, was dat zondag het geval voor Parry. Hij won de eerste 5 van de 6 gespeelde legs voor een 5-1 voorsprong. Robb wist vervolgens twee legs op een rij te winnen om terug te komen tot 5-3, maar zag Parry een leg later toch op matchpoint komen; 6-3. Toch bleef ‘Big Rig’ doorvechten en dat deed hij met succes. Opnieuw won hij twee legs op een rij, waardoor het verschil nog maar één leg was. Robb stond in leg 12 te wachten op 62 voor 6-6, maar mocht niet meer terugkomen. Met een geweldige 94-finish met dubbel 18 en tops verzekerde ‘Wazza’ zich van zijn eerste titel van 2022.

Uitslagen
Halve finales
Ben Robb 6-3 Landon Gardiner
Warren Parry 6-2 Jimmy Samuels

Finale
Warren Parry 7-5 Ben Robb

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *