Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ben Robb

Ben Robb ongeslagen tijdens start DPNZ Tour

Ben Robb is het nieuwe seizoen van de DPNZ Tour uitstekend gestart. De Nieuw-Zeelander bleef ongeslagen tijdens de eerste twee toernooien van de Nieuw-Zeelandse Tour. Lees hier meer.

Afgelopen zaterdag startte het nieuwe seizoen van de Nieuw-Zeelandse Tour in Christchurch. Ben Robb maakte meteen indruk. Met een 5-1 overwinning op John Hurring en een 6-3 overwinning op Darren Herewini haalde hij de finale. Daarin trof hij Warren Parry, die in de halve finale Haupai Puha met 6-2 versloeg. In de finale had ‘Big Rig’ weinig moeite met Parry, met een 7-3 zege pakte hij meteen de eerste titel van het jaar.

Zondag werd het tweede toernooi van het jaar afgewerkt. Opnieuw liet Robb zien waarom hij de te kloppen man is. In de kwartfinales versloeg hij opnieuw John Hurring met 5-1, dit keer mede door een gemiddelde van 115,04 te noteren. In de halve finale versloeg hij Mark Cleaver met een gemiddelde van 100 met 6-3. In de finale trof hij dit keer wel Puha. Puha kwam 4-1 voor met o.a. een 167-finish, maar vanaf dat moment ging het lopen bij Robb. Robb won zes legs op een rij en bleef daarmee ongeslagen in Christchurch.

Uitslagen

DPNZ Tour 1
Halve finales
Ben Robb 6-3 Darren Herewini
Warren Parry 6-2 Haupai Puha

Finale
Ben Robb 7-3 Warren Parry

DPNZ Tour 2
Halve finales
Ben Robb 6-3 Mark Cleaver
Haupai Puha 6-2 Stu Irwin

Finale
Ben Robb 7-4 Haupai Puha

Stand DPNZ Tour

Ben Robb heeft de leiding genomen door beide toernooien te winnen. Haupai Puha heeft de tweede plaats in handen. Aan het einde van het seizoen kwalificeert de top 16 zich voor de DPNZ Play-offs, de winnaar daarvan plaatst zich voor het aankomende PDC WK.

  1. Ben Robb 40
  2. Haupai Puha 28
  3. Warren Parry 20
  4. John Hurring 16
  5. Stu Irwin 16
  6. Darren Herewini 12
  7. Graeme Ryder 12
  8. Darren Dummigan 12
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *