Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ben Robb

Ben Robb wint DPNZ Play-offs en pakt WK-ticket

Ben Robb heeft zich net als afgelopen jaar geplaatst voor het PDC WK. De Nieuw-Zeelander was de beste in de DPNZ Play-offs, wat recht geeft tot een ticket naar het PDC WK. Lees hier meer.

Na 8 gespeelde DPNZ Pro Tours had de top 16 van de DPNZ Ranking zich gekwalificeerd voor de DPNZ Play-offs op de maandagochtend. Er werd gestart in vier groepen van 4 spelers, waar de beste twee spelers per groep zich zouden kwalificeerden voor een nieuwe groepsfase. In twee groepen van vier spelers werden de halve finalisten bepaald, de top 2 ging door.

De grote favorieten Ben Robb en Haupai Puha kwamen de eerste groepsfase eenvoudig door, door hun drie partijen allemaal te winnen. Dit gold ook voor de nummer 3 geplaatste Warren Parry. We moesten afscheid nemen van de nummer 4 geplaatste Mark Cleaver en PDC WK Jeugd-deelnemer Kayden Milne.

In de tweede groepsfase bleef Robb wederom ongeslagen, mede dankzij een 6-1 overwinning op Puha. Puha werd tweede in de groep en ging ook door naar de halve finales. In de andere groep won Darren Herewini al zijn wedstrijden. John Hurring ging met hem mee naar de halve finales.

Uiteindelijk bleef de twee topfavorieten toch weer over in de finale! Robb versloeg Hurring met 7-4, terwijl Puha met 7-2 eenvoudig Herewini aan de kant zette. Beide heren waren al zeker voor een plaats op het WDF WK, maar wie zou er naar het PDC WK gaan? Het was een finale van hoog niveau en vooral Robb maakte indruk! Met finishes van 144 en 117, het produceren van een 12-darter won ‘Big Rig’ de finale met 8-4 en mag zo net als vorig jaar deelnemen aan het PDC WK in Ally Pally! Robb eindigde op een gemiddelde van 96,07!

Uitslagen

Halve finales
Ben Robb 7-4 John Hurring
Haupai Puha 7-2 Darren Herewini

Finale
Ben Robb 8-4 Haupai Puha

Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *