Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Ben Robb wint zijn tweede DPA Tour ten koste van James Bailey

Afgelopen middag werd DPA Tour 19 gespeeld in Barooga. Na 30 Pro Tours plaatst de nummer 1 van de DPA Tour Order of Merit zich voor het WK. Voordat Pro Tour 19 begon was dat Damon Heta met 30 punten voorsprong op James Bailey. Bailey deed vrijdag wel goede zaken, hij bereikte samen met Ben Robb de finale. Lees hier meer. 

Route naar de finale
Ben Robb en James Bailey bereikten de finale van DPA Tour 19. Voor Robb was het zijn vijfde finale. Robb begon de dag met een 6-3 overwinning op Mike Bonser (6-3), inclusief een gemiddelde van 96,2. Bij de laatste 32 werd er met een whitewash gewonnen van Brad Horton. Bij de laatste 16 werd Raymond O’Donnell met 6-4 verslagen voor een plaats in de kwartfinales. Steve Fitzpatrick was de tegenstander in de kwartfinales, maar ook hij werd verslagen met 6-3. In de halve finales was de nummer 1 geplaatste Damon Heta de tegenstander. Met een gemiddelde van ruim 96 versloeg ‘Big Rig’ Heta met 6-2, inclusief een 10-darter.

Bailey stond ook voor de vijfde keer dit seizoen in de finale. Bailey begon erg goed aan het toernooi, de eerste twee partijen werden met 6-0 gewonnen van Jamie Rundle en Brayden Sperling. Bij de laatste 16 werd er met 6-3 gewonnen van Ryan Lynch. In de kwartfinales trof ‘The Bull’ Robbie King. King kwam 5-2 voor, maar wist de beslissende dubbel niet te raken. Met 4 gewonnen legs op een rij plaatste Bailey zich voor de halve finales. Koha Kokiri werd in de halve finales redelijk eenvoudig verslagen met 6-2, ondanks een hoger gemiddelde van Kokiri.

Finale
De finale ging tussen de Nieuw-Zeelander Ben Robb en de Australiër James Bailey. Bailey won de bull en mocht de finale beginnen. Robb wist echter in de eerste leg gelijk te breaken met een 13-darter. Met een 14-darter werd de break vervolgens verzilverd. Bailey scoorde in zijn eigen leg wederom erg matig, waardoor de Nieuw-Zeelander met een 16-darter de tweede break plaatste. Met een knappe 72-finish hield Robb zijn eigen leg en kwam daarmee op een 4-0 voorsprong. Met een 18-darter hield Bailey zijn eigen leg en kwam ook op het scorebord. Met scores van 100,177,180 en een finish van 44 leverde Robb een 11-darter op en kwam daarmee op matchpoint; 5-1. Met een 48-finish hield Bailey zijn eigen leg en bleef in de partij. In de achtste leg miste Bailey 3 darts voor de break, via D5 pakte Robb zijn tweede DPA titel van het seizoen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ben Robb: 92,4 / 50%
James Bailey: 85,9 / 33,33%

Order of Merit
Na 19 toernooien is Damon Heta nog altijd de koploper met 26 voorsprong op James Bailey. Door de titel van Ben Robb wordt het spannend om plaats 3. Bekijk hieronder de top 5 van de DPA Tour Order of Merit!

1: Damon Heta – 208
2: James Bailey – 182
3: Haupai Puha – 161
4: Steve Fitzpatrick – 159
5: Ben Robb – 157

Image courtesy of FOTO: DPA
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Ben Robb wint zijn tweede DPA Tour ten koste van James Bailey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *