Benito van de Pas redt seizoen en plaatst zich voor WK

Op het allerlaatste moment heeft Benito van de Pas zich dan toch geplaatst voor het WK. Tijdens de PDPA Qualifier won hij één van de drie plekken.

‘Big Ben’ liet dit jaar al weer wat tekenen van herstel zien, maar het WK zat er via de Pro Tour nog niet in. Vandaag kreeg hij, samen met nog 53 Tour Card houders, een laatste kans. Die pakte hij ook met beide handen aan. Via een nipte overwinning op John Michael (6-5), een zege op landgenoot Yordi Meeuwisse (6-3) en 6-4 winst op Barrie Bates behaalde hij de finale. Tegen Robert Owen kwam hij snel 4-1 voor, waarna hij de wedstrijd vakkundig uitspeelde. Hij won uiteindelijk met 7-4. Voor het zesde jaar op rij komt hij hierdoor in actie in Ally Pally.

Voor Kevin Burness en Matthew Edgar was er ook succes, er waren namelijk drie plekken te verdelen. De Noord-Ier Burness maakte vorig jaar zijn debuut op het WK, toen won hij verrassend van Paul Nicholson. Vandaag maakte hij toch ook indruk. Met een gemiddelde van 96.84 over zijn vijf wedstrijden liet hij zien wat hij kan, ook al kwam hij tegen Mario Robbe (6-5) en Reece Robinson (6-5) nog wel in de problemen. In de finale rekende hij wel simpel af met Bradley Brooks. Matthew Edgar had een WK plek nodig om zijn Tour Card te redden, en dat was dan ook precies wat hij deed. De ster van EdgarTV haalde geen briljante gemiddeldes, maar deed wel elke wedstrijd genoeg om te winnen. In de finale rekende hij met 7-4 af met kersverse vader Adam Hunt.

Om half negen (te volgen op RTL7 Darts youtube) wordt vanavond de loting verricht.

Uitslagen

Halve Finales
Robert Owen 6-3 Conan Whitehead
Benito van de Pas 6-4 Barrie Bates
Bradley Brooks 6-4 Tony Newell
Kevin Burness 6-2 Robert Thornton
Adam Hunt 6-5 Christian Kist
Matthew Edgar 6-2 Christian Bunse

Finales
Benito van de Pas 7-4 Robert Owen
Kevin Burness 7-3 Bradley Brooks
Matthew Edgar 7-4 Adam Hunt

 

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *