Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer

Berry van Peer bereikt finale na ruime achterstand

Berry van Peer is de tweede finalist van de Darts Actueel Winter Masters! Hij rekende in de halve finales af met Heine Uuldriks, alleen makkelijk ging het niet! Lees hier meer.

Berry van Peer won de bull en mocht de laatste halve finale beginnen. Van Peer begon scorend erg goed, maar een 72-finish werd gemist. Heine Uuldriks stond er op het goede moment, want met een 80-finish plaatste hij gelijk de break. De break werd niet verzilverd, een 70-finish werd gemist. Dit keer wist Van Peer terug te breaken met een 80-finish. Met een 18-darter wist Van Peer vervolgens zijn eigen leg te houden. Ook Uuldriks deed dat in leg 4, dankzij een 14-darter. Er moest dus meteen een beslissende leg aan te pas komen in set 1. Van Peer begon de leg met twee keer 60 en daarvan wist de Groninger van te profiteren. Met een 76-finish in 15 darts pakte hij de set af van ‘Bionic’.

Uuldriks begon vervolgens voortvarend aan de tweede set, met een 84-finish hield hij zijn eigen leg, waar Van Peer een 67-finish miste op dubbel 16. Van Peer gooide in zijn leg slechts één beurt van 100, hiervan wist Uuldriks te profiteren. In 16 darts brak hij en pakte met een 13-darter ook de tweede set.

Beide heren kwamen matig uit de pauze, de heren konden de triples moeilijk vinden. Toch wist Van Peer in 23 darts zijn eigen leg te houden. Uuldriks kon een leg later wel de nodige triples te vinden en hield met een 58-finish zijn eigen leg. Met een 76-finish hield Van Peer wederom zijn eigen leg, voordat Uuldriks er met een 78-finish 2-2 van maakte. Er moest opnieuw een beslissende leg komen in een set van Van Peer. Dit keer wist de Brabander wel zijn eigen set te houden, met een 16-darter kwam hij terug tot 2-1 in sets.

Uuldriks mocht vervolgens de vierde set beginnen, maar zag zijn landgenoot met een 82-finish meteen breaken. Uuldriks kon de triples niet goed vinden, waardoor Van Peer via dubbel 14 de break verzilverde. Van Peer won met een 50-finish zijn vierde leg op een rij en maakte er zo 2-2 in sets van.

Van Peer begon aan de beslissende set, en hield via dubbel 16 zijn eigen leg. Toch had Uuldriks een kans in die leg, een 86-finish werd gemist op dubbel 16 en dubbel 8. In de tweede leg kreeg Van Peer de kans op de break, maar de bull werd gemist op een 88-finish. Uuldriks hield met een belangrijke 60-finish toch zijn eigen leg. In de derde leg kreeg Uuldriks de ultieme kans om te breaken, maar er werd vier keer gemist op de dubbel. Hierdoor hield Van Peer via dubbel 10 zijn eigen leg en kwam op matchpoint. Een leg later gooide Van Peer een maximale score en pakte met een 105-finish alsnog de 3-2 (2-3,0-3,3-2,3-0,3-1) overwinning in sets. In de finale zal hij het morgenavond opnemen tegen Kevin Doets.

Gemiddeldes/Dubbelprcentages:
Berry van Peer: 83,0 / 41%
Heine Uuldriks: 86,9 / 35%

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *