Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - German Darts Grand Prix 2023

Berry van Peer blijft ongeslagen in Milton Keynes

Berry van Peer heeft afgelopen zaterdag alle wedstrijden gewonnen op de Challenge Tour. De Nederlander won Challenge Tour 12 en 13 en heeft daarmee een grote klap uitgedeeld aan de rest van het deelnemersveld.

Challenge Tour 12: ‘Bionic’ blijft winnen

Berry van Peer is op dit moment één van de beste spelers van de wereld, zonder een tourkaart. Na het winnen van de Dutch Open, twee Challenge Tours en het behalen van twee keer van de finaledag van een Euro Tour was het zaterdagmiddag opnieuw raak. De Nederlander won zijn tweede Challenge Tour titel van het weekend en breidde zijn voorsprong aan de top van het klassement alleen maar uit.

In de openingsfase van het toernooi had Van Peer weinig moeite met zijn tegenstander. Pas in de laatste 16 had de Nederlander een beslissende leg nodig tegen Patrick Lynskey, een 127-finish in 12 pijlen bleek genoeg te zijn voor de overwinning. Hij vervolgde dit met twee overwinningen op zijn directe concurrenten, Christian Kist (5-2) en Dragutin Horvat (5-1) werden verslagen voor een finaleplek. Daarin trof hij voormalig PDC-tourkaarthouder Harry Ward.

Het was de Engelsman die als betere begon aan de finale, hij pakte de eerste twee legs van de finale. Van Peer antwoordde ijzersterk door vier legs op een rij te pakken, met finishes van onder meer 62,70 en 71, voor een 4-2 voorsprong. Ward hield vervolgens zijn eigen leg in 16 pijlen, waarna hij in leg 8 de kans kreeg op 4-4. Echter miste Ward drie pijlen op de dubbel, waardoor Van Peer via dubbel 14 zijn derde Challenge Tour-titel van het jaar won.

Challenge Tour 13: Wie kan Van Peer nog verslaan?

Aan Challenge Tour 13 begonnen zaterdagmiddag 267 spelers. Aan het einde van de dag kregen we dezelfde winnaar als eerder op de dag; Berry van Peer won opnieuw. De Nederlander had op weg naar de finale drie beslissende legs nodig, dit gebeurde tegen Kurt Parry, James Howard Hughes en Robert Grundy. Tegen Grundy in de kwartfinales overleefde Van Peer meerdere matchdarts. In de halve finales had hij vervolgens weinig problemen met landgenoot Jelle Klaasen; 5-1.

In de finale was ‘Scotty Dog’ Scott Mitchell de tegenstander. Hij bereikte zijn tweede finale van 2023 na overwinningen op Gareth Johnston (5-0), Jonathan Kavanagh (5-3), Coni Singh Nagi (5-1), Callum Francis (5-3), Romeo Grbavac (5-1), Jack Main (5-4) en Marcel Walpen (5-3).

Van Peer begon scherp aan de laatste wedstrijd van de dag, hij greep de eerste twee legs van de finale in 18 en 13 pijlen. Mitchell pakte de volgende twee legs beide in 18 darts en trok de finale zo weer in evenwicht; 2-2. De volgende drie legs gingen allemaal met de darts mee, waardoor Van Peer één leg was verwijderd van de titel. In leg 8 kreeg Mitchell vijf pijlen op de dubbel om een beslissende leg af te dwingen, maar miste. Van Peer profiteerde en greep via dubbel 8 de titel! Wat een dag voor ‘Bionic’.

Nederlanders

Berry van Peer was duidelijk de beste Nederlander van de dag met twee titels. Tijdens Challenge Tour 12 bereikten Christian Kist en Jeremy van der Winkel de kwartfinales, terwijl voor Jitse van der Wal en Gilbert van der Meijden de laatste 32 het eindstation was. In het tweede toernooi van de dag hadden de Nederlanders meer succes. Vijf Nederlanders bereikten de laatste 16, dit was het eindstation voor Van der Wal en Roemer Mooijman. Chris Landman eindigde de dag in de kwartfinales, terwijl Jelle Klaasen met diverse 100+ gemiddeldes tot de halve finale kwam.

Stand Challenge Tour

Door het winnen van beide titels heeft Van Peer een groot gaat geslagen met de rest van het veld, hij leidt nu met 6500 pond voorsprong op de nummer twee in het klassement. Christian Kist en Chris Landman zijn door de mindere prestaties van John Henderson opgeklommen naar de tweede en derde plaats. Aan het einde van het seizoen pakt de top twee een tourkaart, net als een ticket voor het aankomende PDC WK.

  1. Berry van Peer 11550
  2. Christian Kist 5050
  3. Chris Landman 4975
  4. John Henderson 4875
  5. Dragutin Horvat 4650
  6. Ron Meulenkamp 4650
  7. Cameron Crabtree 4275
  8. Andy Boulton 4025
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *