Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - German Darts Grand Prix 2023

Berry van Peer blikt bij Dartpraat vooruit op Grand Slam: ‘De underdog-rol ligt mij wel lekker’

In de meest recente aflevering van de Nederlandse podcast Dartpraat zijn de broers Van Peer te gast. Ze werpen onder andere een blik op de Grand Slam of Darts, die komend weekend van start gaat, waarbij Van Peer voor de tweede keer zal deelnemen. Lees hier meer.

Berry van Peer is één van de zes Nederlanders die aankomend weekend in actie zal komen op de Grand Slam of Darts. Voor Van Peer wordt het zijn tweede deelname, nadat hij in 2017 ook al deelnam. Destijds trok de Nederlander veel aandacht vanwege zijn strijd tegen dartitus. Dit jaar is Van Peer bezig met zijn beste jaar uit zijn carrière met titels op de Dutch Open, Challenge Tour en het WDF-circuit.

‘Bionic’ is ingedeeld in een groep met Jonny Clayton, Josh Rock en Chris Dobey. Hoewel Van Peer bij de wedkantoren duidelijk als de underdog wordt beschouwd in de groep, geeft hij aan dat hij eigenlijk wel houdt van deze rol, zoals hij vertelt in de podcast Dartpraat: “De rol van underdog bevalt me wel. De tegenstander denkt dat hij me wel moet verslaan, maar ik denk: ‘Kom maar op’. Als ik beter gooi of hij een keer mist, ontstaan er twijfels en dat vind ik leuk. Ik geniet ervan als ik de tegenstander zie worstelen. Hij is de speler die moet winnen, maar ik ben de speler die komt om te winnen.”

Wat betreft eerdere ontmoetingen doet de Nederlander het niet eens zo slecht tegen zijn drie tegenstanders. Hij wist dit jaar al eens van zowel Clayton als Rock te winnen op de Euro Tour. De overwinning tegen Clayton vond plaats op het Dutch Darts Championship in Leeuwarden. Hierdoor ziet Van Peer goede kansen om de poulefase door te komen: “Ik heb van alle drie spelers in mijn groep al eens gewonnen dit jaar, twee daarvan zelfs op het podium. Onlangs versloeg ik Chris Dobey nog op de vloer; hij had toen net zijn nieuwe pijlen, dus misschien lag het daaraan. Daarna versloeg hij echter Van Gerwen op de World Grand Prix, dus ook hij laat verbetering zien. Ik zie geen reden waarom ik niet naar de laatste 16 zou kunnen gaan.”

Luister de gehele aflevering van Dartpraat hieronder.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Berry van Peer blikt bij Dartpraat vooruit op Grand Slam: ‘De underdog-rol ligt mij wel lekker’