Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer

Berry van Peer en Ryan Meikle winnen eerste Development Tour van het seizoen

Afgelopen middag werden er in Hildesheim de eerste twee Development Tours van het jaar gegooid. Er was Nederlands succes in Hildesheim. Lees hier meer. 

Development Tour 1
Berry van Peer lijkt in vorm te zijn voorafgaand de UK Open. Hij wist namelijk Development Tour 1, met 222 deelnemers, op zijn naam te schrijven. Hij begon het eerste Development Tour toernooi van het jaar met een overwinning op Rene Molendijk (4-1). In de derde ronde werd Jack Male ook met 4-1 verslagen. Bij de laatste 32 was Van Peer met 4-2 te sterk voor de Italiaan Marcus Brambati. De laatste 16 had de Nederlander geen moeite met Jaikob Selby-Rivas, het werd 4-1. In de kwartfinales kwam hij landgenoot en trainingsmaat Damain Mol tegen. In een spannende partij wist Van Peer met 5-3 te winnen. In de halve finales was de talentvolle en de nummer 1 van de Development Tour Order of Merit van 2019 de tegenstander, Ted Evetts. In een partij waar Van Peer 4-3 achter kwam, wist hij in de laatste twee legs in 12 en 15 darts uit te zijn voor een finaleplaats.

In de finale was Martin Schindler de tegenstander. Van Peer begon sterk door de eerste twee legs te winnen met finishes van 80 en 104. Met een 21-darter brak Schindler terug, maar via dubbel 5 plaatste Van Peer meteen de rebreak. Met een 13-darter verzilverde de Nederlander de break voor een 4-1 voorsprong. Met een 14-darter wist ‘Bionic’ de finale met 4-1 te winnen en kende daarmee een goede start aan het nieuwe Development Tour seizoen.

Development Tour 2
PDC-Tourkaarthouder Ryan Meikle wist de tweede Development Tour van 2020 te winnen. Meikle begon de dag met een 4-2 overwinning op Jordan Inglut. In de tweede ronde werd er in een beslissende leg gewonnen van Sebastian Oschitzki. In de derde ronde versloeg Meikle met 4-1 Charlie Symons. Bij de laatste 32 was Meikle wederom in een beslissende leg te sterk, dit keer voor de Nederlander Geert Nentjes. Bij de laatste 16 had Meikle geen moeite met Reece Colley, het werd 4-1. In de kwartfinales werd een andere jonge tourkaarthouder versloeg, het werd 5-3 tegen Bradley Brooks. Dom Taylor bereikte voor de tweede keer op de dag een halve finale, wederom verloor hij; Meikle was met 5-1 te sterk.

In de finale was Niels Zonneveld de tegenstander. Meikle wist meteen in de eerste leg te breaken met een 13-darter. Zonneveld brak in de tweede leg meteen terug naar 1-1. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. In de vijfde leg brak Meikle voor de tweede keer, dit keer met een 65-finish voor 3-2. De break werd verzilverd via dubbel 3 voor 4-2. De Nederlander hield zijn eigen leg met een 96-finish in 11 darts voor 4-3. Meikle wist met een 120-finish in 15 darts de titel te pakken, waar Zonneveld op dubbel 18 stond te wachten voor 4-4.

Nederlanders
Over het algemeen was het een succesvolle dag voor de Nederlanders in Hildesheim. Vier Nederlanders wisten de laatste 16 te bereiken in het eerste toernooi, wat ook het eindstation was voor Mike van Duijvenbode. Damian Mol en Kevin Doets verloren in de kwartfinales, waar Doets 3 matchdarts miste tegen Schindler die 122 uitgooide voor een 5-4 zege. Berry van Peer wist uiteindelijk het toernooi te winnen. Tijdens Development Tour 2 ging het minder af voor de Nederlanders, slechts 3 Nederlanders bereikten de laatste 16. Wessel Nijman en Gian van Veen verloren bij de laatste 16, terwijl Zonneveld in de finale verloor!

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Berry van Peer en Ryan Meikle winnen eerste Development Tour van het seizoen