Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - PDC World Championship 2024

Berry van Peer en Wattimena winnen in Wieze

De Euro Tour is weer gestart. Het Belgische Wieze is het toneel voor de eerste Euro Tour van het jaar. Een uitverkochte vrijdagmiddagsessie staat de darters te wachten. Wattimena en van Peer kwamen beide vroeg in actie.

Voor de Nederlanders werd het een uitstekende eerste middag. Berry van Peer versloeg de Duitser Daniel Klose met 6-3 en Wattimena won met maar liefst 6-0 van Daryl Gurney. Met name Wattimena maakte indruk met een gemiddelde van bijna 100.

‘Bionic’ begon de partij uiterst geconcentreerd en liep snel uit naar een 4-1 voorsprong tegen Klose. Hierna volgde enkele moeizame legs en de Duitser kwam terug tot 4-3. Berry van Peer liet echter zien in vorm te zijn en won de laatste twee en bereikte zo de tweede ronde waarin hij het opneemt tegen Jonny Clayton.

Voor Wattimena stond een lastige klus op het programma. De nummer 28 van de wereld Daryl Gurney was zijn opponent. De laatste ontmoetingen tussen beide werden telkens een prooi voor de Noord-Ier. Wattimena liet echter zien dat met hem niet te sollen valt. Een prachtige 145-finish in leg 1 zette de Nederlander op scherp. Hierna volgde finishes van 100, 64 om vervolgens uit te lopen na een 3-0 voorsprong. Gurney pakte zelfs geen leg meer en zo kende zijn terugkeer in België geen goed vervolg. Wattimena neemt het in de 2e ronde op tegen Ross Smith.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Berry van Peer: 90.52 / 60%
Daniel Klose: 91.28 / 50%

Jermaine Wattimena: 98.02 / 54.55%
Daryl Gurney: 91.93 / 0%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *