Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer

Berry van Peer: ‘Ik speel nóg liever een softtip-toernooi dan een Pro Tour’

In deze bizarre tijden met het coronavirus zal er de aankomende tijd geen live darts zijn bij de PDC. In de komende weken zal daarom Darts Actueel meerdere Achter de Okkie Podcasts gaan opnemen met verschillende spelers. In de derde aflevering van ‘Corona Tapes’ spreken we ‘Bionic’, Berry van Peer. Lees hier meer.

De redacteurs van Darts Actueel, Mike Hooiveld en Pim Huberts, spreken met de 23-jarige speler uit Sprundel. Hij verteld dat hij in deze coronatijden toch zijn normale trainingsschema wil aanhouden, maar geeft wel aan dat het vinden van motivatie wel steeds moeilijker wordt.

Berry van Peer blikt terug naar Q-School begin dit jaar, hij kwam 2 punten tekort voor een tourkaart in Hildesheim. Hiervan baalde hij heel erg verteld hij in Achter de Okkie.

Daarnaast wordt er ook teruggekeken naar de Challenge Tour en Development Tour van dit jaar en de afgelopen jaar. Zo wist Van Peer vorig jaar een Challenge Tour te winnen en dit jaar een Development Tour. “Mijn prioriteit zal dit jaar op de Development Tour liggen, omdat het mijn laatste jaar zal zijn. Ik hoop via deze weg een UK Open plaats te bemachtigen en misschien wel een tourkaart te pakken”, aldus Van Peer.

Ten slotte wordt er nog gekeken naar de softtip-wereld, wat Van Peer ook regelmatig speelt. De Nederlander legt uit dat het schakelen van steeltip naar softtip en andersom verschillend kan zijn per persoon. In de rubriek ‘Mooie Verhalen’ verteld hij over zijn weekend in Japan waar hij aan het softtip-toernooi voor singles en koppels meedeed, waar hij ook nog een titel pakte!

Beluister hieronder de podcast via Spotify of Youtube!

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *