Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer

Berry van Peer in vijfde set langs Van Trijp

De nummer 3 geplaatste Berry van Peer heeft de halve finales van de Darts Actueel Winter Masters bereikt. In een spannende partij was ‘Bionic’ te sterk voor Danny van Trijp. Lees hier meer.

Berry van Peer had de bull gewonnen en mocht de partij beginnen. Toch wist Danny van Trijp beter te starten, hij brak zijn landgenoot met een 16-darter. Een matige leg volgde voor Van Trijp, waardoor Van Peer eenvoudig terug brak. Van Peer wist de break wel te verzilveren, dit deed hij via dubbel 8. Met een knappe 13-darter wist Van Peer voor de tweede keer te breaken en pakte daarmee de eerste set.

Van Trijp begon goed aan de tweede set, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. Van Peer antwoordde goed, want met een 14-darter werd het 1-1. In de derde leg miste Van Trijp twee pijlen op de dubbel om 2-1 voor te komen, Van Peer pakte het kansje meteen en brak met een 60-finish. Met een 17-darter pakte de nieuwe tourkaarthouder ook de tweede set.

Na een korte pauze begin Van Peer aan de derde set. Van Peer gooide meteen in maximale score, maar kreeg de dubbel er niet in. Van Trijp wist dit keer wel te profiteren, via dubbel 16 plaatste hij de break. Maar net als in set 1 verzilverde hij de break niet, met een 88-finish werd het 1-1. Dankzij een 14-darter kwam Van Peer op matchpoint. Toch gaf Van Trijp niet zo maar op, met een 67-finish hield hij zijn eigen leg en brak Van Peer met een 13-darter. Zo kwam de 23-jarige terug tot 2-1 in sets.

Van Trijp wist het goede gevoel door te zetten naar set 4, met een 18-darter hield hij zijn eigen leg. Van Peer hield vervolgens eenvoudig zijn eigen leg in 14 darts. In de derde leg kreeg Van Trijp 113 niet uit, Van Peer stapte in en kwam met een 55-finish op matchpoint. Van Trijp brak een leg later toch meteen weer terug, dit keer met een 14-darter voor 2-2. In de vijfde leg kreeg Van Peer één matchdart op dubbel 16, maar die werd gemist. Van Trijp strafte het meteen af en dwong met een 41-finish een beslissende set af.

Die beslissende set mocht Van Peer beginnen. Van Trijp kreeg meteen de kans om een tik uit te delen, maar een 52-finish werd twee keer gemist op de dubbel. Van Peer bleef koel en hield toch zijn eigen leg. Van Trijp kreeg ook in de tweede leg pijlen op de dubbel, maar die werden ook gemist. Via dubbel 16 plaatste Van Peer de break voor een 2-0 voorsprong in set 5. Van Peer sloot de wedstrijd in stijl af, met een 72-finish plaatste hij zich toch voor de halve finales! Van Trijp werd met 3-2 (3-1,3-1,2-3,2-3,3-0) in sets verslagen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Berry van Peer: 88,2 / 35%
Danny van Trijp: 86,2 / 30%

De halve finales zijn bekend, bekijk ze hieronder.
Kevin Doets (1) vs Jitse van der Wal
Heine Uuldriks (2) vs Berry van Peer (3)

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *