Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Berry van Peer

Berry van Peer na Dutch Open-titel: ‘Als je dat dan wint, ben je gewoon koning’

Berry van Peer heeft afgelopen zondagavond zijn eerste TV-titel op zijn naam kunnen schrijven. In de Bonte Wever in Assen was de Nederlander de sterkste op de Dutch Open. Na afloop sprak Darts Actueel-verslaggever Pim Huberts met ‘Bionic’.

Voor het eerste werd de Dutch Open Darts live uitgezonden op TV. Bij het singletoernooi voor de heren werden de kwartfinales, halve finales en de finale uitgezonden. Berry van Peer versloeg achtereenvolgens Joey ten Berge (5-2), Arjan Konterman (2-0) en Andy Baetens (3-1) om zijn eerste TV-titel op zijn naam te schrijven. “Dit betekent alles voor mij. Dit is het grootste toernooi ter wereld, als je dat dan wint ben je gewoon koning. Dit toernooi is zo moeilijk om te winnen. Ik heb de koppel al eens gewonnen, maar dit is tien keer beter. Ik durf te wedden, dat dit mijn grootste titel is die ik ooit heb gewonnen. Het wordt heel moeilijk om daar overheen te komen”, aldus een trotse Van Peer.

Eind 2022 verloor van Peer zijn tourkaart en moest hij deelnemen aan European Q-School. Dit ging niet zoals gepland. Hoewel hij zijn tourkaart niet kon terugpakken in Kalkar, ziet hij de Dutch Open-titel wel als een cadeautje: “Ja, ik ga nu lekker dus wat is er mis aan? Eigenlijk niks, we gaan gewoon lekker door en zien we wel.”

Bekijk hieronder het complete interview terug!

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Berry van Peer na Dutch Open-titel: ‘Als je dat dan wint, ben je gewoon koning’