Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer

Berry van Peer ondanks setverlies naar kwartfinales

De nieuwe tourkaarthouder van volgend jaar, Berry van Peer is erin geslaagd om de kwartfinales van de Darts Actueel Winter Masters te bereiken. Al had ‘Bionic’ het niet makkelijk tegen Vincent Kamphuis. Lees hier meer.

Vincent Kamphuis had de bull gewonnen en mocht daarom de partij beginnen. Van Peer was de speler die als beste begon, hij wist zijn landgenoot in de eerste leg meteen te breaken in 14 darts. Van Peer wist die break niet te verzilveren, hij miste twee pijlen op dubbel 16. Kamphuis wist te profiteren door met een 52-finish terug te breaken en een 17-darter in zijn eigen leg te gooien voor een 2-1 voorsprong. Met een goede 15-darter hield ook Van Peer zijn eigen leg, waardoor er een beslissende leg moest komen in de eerste set. Kamphuis wist in zijn eigen leg drie scores van 100+ te gooien, waardoor hij via dubbel 10 de eerste set pakte.

Van Peer begon vanaf dat moment echt zijn eigen ritme te vinden. Hij gooide zijn tweede maximale score en hield met een 15-darter zijn eigen leg. Een leg later wist ‘Bionic’ opnieuw 180 te gooien, waardoor hij in 17 darts naar een 2-0 voorsprong wist te breaken. In de derde leg wist Kamphuis geen enkele triple te gooien, waardoor Van Peer eenvoudig zijn eigen set met 3-0 wist te winnen.

Kamphuis mocht de derde en beslissende set beginnen, maar dankzij een 74-finish met twee pijlen plaats Van Peer gelijk de break. Die break werd een leg later met een 100-finish verzilverd waardoor Van Peer op matchpoint kwam; 2-0 in de derde set. In de derde leg verzekerde Van Peer met twee 140’ers met een 13-darter de 2-1 (2-3,3-0,3-0) zege in sets.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Berry van Peer: 94,1 / 38%
Vincent Kamphuis: 76,1 / 27%

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *