Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer- German Darts Grand Prix 2023

Berry van Peer pakt weektitel in MODUS Super Series 4

Berry van Peer is er zaterdagavond in geslaagd om als derde Nederlander een week te winnen in de MODUS Super Series in Portsmouth. Lees hier meer.

Van Peer kwalificeerde zich vrijdagavond voor de finaleavond door als derde te eindigen in de groep. Hierdoor trof hij Fallon Sherrock en Alec Small in Groep 2 op de zaterdagavond. Van Peer begon met een false start, hij verloor met 4-2 van Fallon Sherrock. Dit zette hij een partij later recht, door met 4-1 te winnen van Small plaatste de Nederlander zich alsnog voor de halve finales.

Rond 23:30 uur Nederlandse tijd trof Van Peer de man in vorm, de Canadees Jim Long. Van Peer had het voordeel om de wedstrijd te beginnen en uiteindelijk bleek dat cruciaal. Alle legs gingen met de darts mee. In de beslissende zevende leg kreeg Long één matchdart op tops, maar die werd gemist. ‘Bionic’ raakte tops wel en bereikte zo de finale.

In de finale trof hij Scott Taylor. Van Peer begon erg goed aan de finale, hij wist de eerste drie legs allemaal te winnen met finishes van o.a. 88 en 92. Toch bracht Taylor de spanning terug in de wedstrijd, met een 112-finish en een 14-darter werd het 3-2. In de zesde leg kreeg de Engelsman één pijl op dubbel 18 om er 3-3 van te maken, maar die werd gemist. Van Peer bleef koel en wist via dubbel 10 de finale en de weektitel naar zich toe te trekken.

Van Peer mag door het winnen van de zesde week eind juli terug komen om Champions Week te spelen. Alle 12 weekwinnaars strijden dan met elkaar om een hoofdprijs van 20.000 pond. Danny Lauby, Reece Robinson, Neil Duff, Colin Osborne en Steve West kwalificeerden zich in de afgelopen weken al voor Champions Week.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *