Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer

Berry van Peer wint Euro Tour-debuut in München

Dit paasweekend wordt in München de German Darts Grand Prix afgewerkt. In de tweede partij van de eerste dag kwam Berry van Peer in actie tegen Daniel Larsson. In een erg vermakelijke partij bleek Van Peer met 6-4 te sterk te zijn voor de Zweed. Lees hier meer.

Berry van Peer mocht de partij beginnen, maar leverde bijna zijn eigen leg in. Larsson miste een 101-finish op dubbel 16, waarna Berry van Peer met een 50-finish toch zijn eigen leg kon houden. Larsson wist zijn eigen leg ook te houden, dit werd gedaan via dubbel 8. Vervolgens ging de turbo aan bij de Nederlander. Met finishes van 90 en 89 kwam Van Peer op een 3-1 voorsprong. Toch kon hij de break niet verzilveren, hij miste 5 pijlen op de dubbel voor 4-1. Larsson profiteerde en brak in 17 darts terug om vervolgens in 12 darts er 3-3 van te maken.

In de zevende leg kreeg Van Peer 101 niet van het bord om zijn eigen leg te houden. Larsson stond klaar en strafte het weer af. Met een 96-finish in opnieuw 12 darts brak hij de Nederlander en zorgde hij voor zijn eerste voorsprong; 4-3. Die voorsprong was van korte duur, ‘Bionic’ antwoordde erg sterk. Met een 81-finish brak Van Peer terug naar 4-4. Een 72-finish zorgde ervoor dat 25-jarige op matchpoint kwam; 5-4. Larsson kon in zijn eigen leg weinig triples raken, en dat zorgde ervoor dat Van Peer meteen al de kans kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Dit deed hij uiteindelijk ook. Met een prachtige 126-finish wint Berry van Peer zijn Euro Tour-debuut met 6-4 van Daniel Larsson.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Berry van Peer: 95,69 / 42,9%
Daniel Larsson: 96,15 / 44,4%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *