Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Berry van Peer wint Nederlandse finale, ook Humphries succesvol

Het beslissende weekend op de Development Tour is aangebroken, met Tour Cards en plaatsen op het WK op het spel. Vier toernooien zullen er zoals gebruikelijk worden gespeeld, waarvan twee vandaag plaatsvonden. Luke Humphries en Berry van Peer waren de gelukkige winnaars. Lees hier meer.

Development Tour 17
Al voor de derde keer dit jaar wist Luke Humphries zich tot koning van een toernooi te kronen. Het vorige weekend deed hij dit terwijl hij nog in onzekerheid was over het WK, maar hij plaatste zich via de Pro Tour al voor Ally Pally. Een extra overwinning op de Development Tour was dan ook nog leuk meegenomen. Callum Dudding was het eerste slachtoffer, hij werd met 4-1 aan de kant gezet. William Thexton mocht vervolgens geen leg winnen, terwijl ook Bradley Clark er geen spannende wedstrijd van maakte (4-1). Kallum Graham werd vervolgens op een ‘whitewash’ getrakteerd, terwijl onze landgenoot Jimmy Hendriks ook geen partij kon bieden (4-1). In vijf wedstrijden verloor ‘Cool hand’ zo maar drie legs.

In de kwartfinale kreeg hij voor het eerst meer dan 1 leg tegen. De Belg Mike de Decker speelde 100.1 gemiddeld maar maakte het Humphries desondanks niet moeilijk, hij wist er namelijk maar 2 te winnen (5-2). Dit gebeurde mede door een gemiddelde van 100.6 van de Engelsman. In de halve finale trof hij George Killington. Weer werd de uitslag 5-2, al was deze wedstrijd van een minder niveau dan de kwartfinale. Bradley Brooks wachtte zo in de finale. Humphries begon met een 12-darter, liet Brooks nog 1 leg winnen en greep zo definitief de macht op de Development Tour.

Development Tour 18
Voor het eerst sinds Development Tour 4 wist er weer een Nederlander een toernooi te winnen. Berry van Peer, vorig jaar tijdens de Grand Slam kampend met darteritis, liet zien dat het nu al een stuk beter met hem gaat. In 2015 wist hij al twee keer een toernooi te winnen, dit jaar was het dan eindelijk weer eens raak. In de eerste ronde was Bradley Clark de tegenstander. Clark had bij het vorige toernooi ook al van de winnaar verloren en kende nu dus weer ongeluk, 4-0 werd de uitslag. De Deen Daniel Jensen (4-2) en de net 16 jaar geworden Owen Roelofs (4-1) werden de volgende slachtoffers. Ook Ryan Meikle werd op weg naar de titel verslagen, hier werd het 4-2.

Vanaf de kwartfinales volgde er een weg langs tegenstanders uit de lage landen. De Belg Brian Raman was de eerste, hij werd met 5-4 verslagen nadat hij 5 matchdarts miste. Niels Zonneveld werd met dezelfde cijfers verslagen, terwijl ook hij 1 matchdart kreeg. In de finale was Geert Nentjes de tegenstander. Van Peer kwam op 4-0, leek de wedstrijd te kunnen beslissen, maar Nentjes kwam knap terug naar 4-4. In de laatste leg gooide Van Peer een 174 en na 15 pijlen ook een dubbel, waardoor de titel voor hem was.

Nederlanders
Op Van Peer en Nentjes na wisten nog twee Nederlanders een halve finale te halen. Jeffrey de Zwaan deed dit tijdens het eerste toernooi, waar hij met 5-3 van Bradley Brooks verloor. Niels Zonneveld moest zijn meerdere erkennen in Berry van Peer tijdens het tweede toernooi. Justin van Tergouw haalde tijdens DT17 de kwartfinale, terwijl Jimmy Hendriks de laatste 16 haalde. Tijdens DT18 was het Danny van Trijp die in de kwartfinale strandde, terwijl voor Sven Groen de laatste 16 het eindstation was.

Stand
Door zijn derde overwinning dit jaar is Luke Humphries de onbetwiste leider met nog 2 toernooien te gaan. Geert Nentjes klom door zijn finaleplaats naar plek 6, virtueel goed voor een Tour Card. James O’Toole neemt op dit moment de laatste plaats richting het jeugd WK in. 15 Nederlanders staan virtueel op een plek via deze ranking, Mats Gies zou dan zelfs nummer 16 zijn als winnaar van het kwalificatietoernooi.

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *