Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Berry van Peer zet Leeuwarden op zijn kop en verslaat Clayton

Het droomjaar van Berry van Peer wordt met de dag beter. In Leeuwarden versloeg hij Jonny Clayton, tot plezier van de duizenden toeschouwers, met 6-5.

Op vrijdag won Berry van Peer nog voor een handjevol mensen in het publiek, op zaterdagavond mocht hij terugkomen voor meer dan 4000 man. Onder luid gejuich van het publiek mocht hij het op gaan nemen tegen Jonny Clayton. Met een 14-darter was de start voor de Nederlander, maar hierna nam Clayton het initiatief over. Nadat hij zijn eigen leg had gehouden gooide hij in de leg van Van Peer een 101-finish, nadat ‘Bionic’ vanaf 112 een pijl op dubbel 18 had gemist. Met legs in 13 en 14 pijlen denderde de Welshman daarna nog even door.

Van Peer moest aan de bak: met een 15-darter vond hij echter meteen een break, waardoor hij Clayton onder druk kon gaan zetten. Een 13-darter volgde, maar Clayton bleef rustig en kwam op 5-3. Vanaf hier werd het een rollercoaster. Het publiek ging nog maar eens achter Van Peer staan, en de Nederlander beloonde ze. Nadat hij zijn eigen leg hield vond hij een 14-darter. De stand kwam op 5-5, Van Peer mocht aan de beslissende leg beginnen. Na drie beurt sloeg hij al een flink gat: ‘Berry’, ‘Berry’, ‘Berry’ galmde er luid door de hal. Met een 17-darter greep hij de leg én de zege. Wát en jaar voor Berry van Peer.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jonny Clayton: 97.66 / 62.5%
Berry van Peer: 97.89 / 42.9%

Na afloop sprak ‘Bionic’ met de Darts Actueel-verslaggever Berry van Peer.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *