Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jim Williams

Beveridge en Williams starten UK Challenge Tour met titels

Vanwege de huidige coronasituatie is de Challenge Tour dit jaar gesplitst in twee regio’s, één in de UK en één in Duitsland. Vorige maand ging de European Challenge Tour van start, vrijdagmiddag is de UK Challenge Tour van start gegaan met twee toernooien. Darren Beveridge en Jim Williams waren succesvol. Lees hier meer.

UK Challenge Tour 1

Om 11:00 uur Nederlandse tijd begon het eerste toernooi met in totaal 215 deelnemers. Één van de deelnemers was Danny Lauby, die helemaal vanuit Amerika naar Milton Keynes was gevlogen. Hij won zijn eerste ronde, maar in de tweede ronde was Tony Newell duidelijk te sterk. Na 7 rondes bleven de Schot Darren Beveridge en de Welshmen Martin Thomas over in de finale. Beveridge, die in 2019 ook al een Challenge Tour titel won, begon de dag met een simpele 5-0 zege op Callum Goffin (5-0). Een ronde later werd Coni Singh Nagi met 5-3 aan de kant gezet, voordat Fallon Sherrock met een gemiddelde van bijna 100 met 5-2 werd verslagen. Vervolgens moest ‘Ice Cold’ steeds een beslissende leg winnen om tot de finale te komen. David Pallett, John Imrie, Keelan Kay en Conan Whitehead werden allemaal met 5-4 verslagen.

Martin Thomas gooide tot zover alle Players Championships mee als vervanger, hij stond immers erg hoog op de gecombineerde Q-School Order of Merit. Op weg naar de finale verloor Thomas nooit meer dan 3 legs in een wedstrijd. Hij begon net als Beveridge met een whitewash aan het toernooi, Michael Fearon werd 5-0 verslagen. Vervolgens kende de Welshmen ook geen problemen met Tony Procter (5-2), Martyn Turner (5-1) en Shane McGuirk (5-2) met een gemiddelde van 100,56. In de kwartfinales kreeg Thomas veel tegenstand van voormalig tourkaarthouder Richard North, maar won uiteindelijk wel met 5-3. In de halve finales gaf Thomas slechts één leg weg aan Connor Scutt om zijn allereerste PDC-finale te bereiken.

Beveridge begon erg zelfverzekerd aan de finale door de eerste drie legs van de finale in 17,14 en 17 pijlen te winnen. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee. Zo pakte de talentvolle Schot met een 64-finish de 5-2 zege en zijn tweede Challenge Tour titel uit zijn carrière.

Darren Beveridge: 87,76 / 42%
Martin Thomas: 92,83 / 25%

UK Challenge Tour 2

Rond 16:00 uur begon het tweede toernooi van de dag, met 217 spelers in actie. Opnieuw waren er teleurstellende resultaten voor Wayne Warren, Cameron Menzies, Deta Hedman en Robert Thornton, allemaal verloren ze tweemaal hun eerste wedstrijd van het toernooi. Uiteindelijk wist er weer een Welshmen de finale te bereiken, dit keer Jim Williams. Williams begon het toernooi met twee eenvoudige zeges op Callum Goffin (5-2) en Jack Neary (5-1). Bij de laatste 64 won Williams met nipt verschil van Stephen Burton, het werd 5-3. Een ronde later revancheerde Williams zich met een 5-1 overwinning op landgenoot Barrie Bates, hij versloeg Williams in het eerste toernooi van de dag. Ook bij de laatste 16 was een landgenoot de tegenstander, Robert Owen werd met 5-3 uitgeschakeld. In de kwartfinales wist Williams zijn beste wedstrijd van de dag te gooien, met een gemiddelde van net onder de 100 wist hij met 5-2 Darren Beveridge uit te schakelen. Nathan Rafferty had in de halve finales niet veel in te brengen, met een 5-0 zege bereikte ‘The Quiff’ de finale.

De andere finalist was Adam Smith-Neale, de BDO World Master van 2018. Hij kende een sterk toernooi, hij verloor slechts 9 legs op weg naar de finale. De Engelsman begon met een 5-2 overwinning op Ben Quenby. Een ronde later werd Kelvin Hart met 5-1 verslagen, voordat Reece Colley met een 5-2 nederlaag de hotelkamer kon gaan opzoeken. Bij de laatste 32 werd ook Stu Wilson met 5-2 aan de kant gezet. Daarna volgden er twee 5-1 overwinningen, dit keer op Andy Jenkins en Kevin Burness. In de wedstrijd tegen Burness noteerde Smith-Neale een gemiddelde van 104,49. In de halve finales won Smith-Neale net als Williams met afgetekende cijfers, Carl Beattie werd met 5-0 verslagen.

Adam Smith-Neale begon erg scherp aan de finale, met een 12-darter wist hij meteen te breaken en verzilverde de break in 16 darts. Vanaf dat moment begon Williams meer in de wedstrijd te komen, met finishes van 56,65 en 101 nam hij een 3-2 voorsprong. Een 17-darter zorgde ervoor dat Smith-Neale op 3-3 kwam. Een leg later plaatste de Engelsman opnieuw een break, met een 93-finish kwam hij op matchpoint. Toch wist hij het niet af te maken, ‘Big Dog’ miste 4 matchdarts, waarna Williams in 16 darts terugbrak naar 4-4. De Welshmen mocht de laatste leg beginnen en speelde het op ervaring uit. Met zijn tweede 101-finish van de wedstrijd pakte Williams zijn tweede Challenge Tour titel uit zijn carrière, bijna een jaar na zijn eerste triomf bij de PDC.

Jim Williams: 90,60 / 42%
Adam Smith-Neale: 90,04 / 31%

Order of Merit

Na twee toernooien leidt Darren Beveridge de UK Challenge Tour Order of Merit, net voor de andere winnaar Jim Williams. Dit weekend worden er 6 toernooien gespeeld. Na 12 toernooien kwalificeert de nummer één zich voor het PDC WK 2022 en pakt daarnaast ook een tourkaart voor minimaal twee jaar.

1: Darren Beveridge 2300
2: Jim Williams 2000
3: Adam Smith-Neale 1100
4: Martin Thomas 1000
5: Nathan Rafferty 600
6: Conan Whitehead 550
7: Carl Beattie 500
8: Tony Newell 500

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *