Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Sebastian Bialecki

Bialecki heerst in Boedapest, Sedlacek pakt één ET-ticket

Sebastian Bialecki heeft in Boedapest drie startbewijzen voor de European Tour veroverd. De jonge Pool plaatste zich onder andere voor de ET in Zwolle, waarvoor hij Karel Sedlacek aftroefde.

Czech Darts Open

Karel Sedlacek won eerder dit jaar alle vier de kwalificatietoernooien in Oost Europa. Dat hij het vijfde toernooi niet ging winnen was zeker: als één van de twee beste Tsjechen plaatste hij zich al automatisch voor zijn thuistoernooi. Kansen dus voor de rest, waarvan Sebastian Bialecki en Patrik Kovacs de besten waren. De Pool en de Hongaar troffen elkaar ook in de finale, waar Bialecki een maatje te groot was voor Kovacs. Met een gemiddelde van 94.39 won ‘Bolt’ met 5-2.

Halve Finales
Patrik Kovacs 5-1 Pal Szekely
Sebastian Bialecki 5-1 Juraj Vindis

Finale
Sebastian Bialecki 5-2 Patrik Kovacs

European Darts Grand Prix

Voor het tweede toernooi van de dag (op zaterdag en zondag werden er beide twee toernooien gespeeld) keerde Karel Sedlacek terug. Bialecki werd meteen op zijn plaats gezet: in de eerste ronde troffen ze elkaar, Sedlacek was met 5-3 te sterk. Door zijn grootste concurrent meteen uit te schakelen lag er geen strobreed meer in de weg voor een nieuwe zege van ‘Evil Charlie’. Dit lukte ook zeker, en voor de tweede keer was het Patrik Kovacs die het slachtoffer was in de finale.

Halve Finales
Patrik Kovacs 5-1 Michal Smejda
Karel Sedlacek 5-2 Juraj Vindis

Finale
Karel Sedlacek 5-1 Patrik Kovacs

Dutch Darts Championship

Op zondag keerden de spelers terug, en voor Bialecki was dit het moment om wraak te nemen op Sedlacek. Weer troffen ze elkaar in de eerste ronde, maar dit keer was het de Pool die de wedstrijd won. Hij moest eerst nog wel een matchdart vanaf 161 overleven, maar uiteindelijk deed hij nipt genoeg. In de drie wedstrijden die hierna volgden verloor Bialecki maar één leg. In de finale trof hij wéér Patrik Kovacs, en dit keer gunde hij hem niet eens één leg. ‘Bolt’ zien we zo binnenkort terug in Zwolle.

Halve Finales
Patrik Kovacs 5-4 Pero Ljubic
Sebastian Bialecki 5-1 Juraj Vindis

Finale
Sebastian Bialecki 5-0 Patrik Kovacs

European Darts Matchplay

Het laatste kwalificatietoernooi van het weekend startte met de grootste verrassing van het weekend. Karel Sedlacek vloog er in de eerste ronde uit, en dit keer was het niet door toedoen van Sebastian Bialecki. De Tsjech Michal Smejda knikkerde hem er met 5-4 uit. Smejda stoomde vervolgens ook door naar de finale, maar winst van het toernooi zat er nooit in. Hij trof in de finale namelijk de ontketende Bialecki, die wederom een finale met 5-0 wist te winnen. Een uiterst succesvol weekend voor de Pool.

Halve Finales
Sebastian Bialecki 5-4 Patrik Kovacs
Michal Smejda 5-4 Roman Benecky

Finale
Sebastian Bialecki 5-0 Michal Smejda

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *