Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Boris Koltsov kwalificeert zich voor WK na geweldige finale tijdens EADC Qualifier

Afgelopen middag werd in Rusland de WK Qualifier gespeeld. Zaterdag werden twee kwalificatietoernooien gespeeld en zondag stonden de kwartfinales, halve finales en de finale op het programma. 

Het WK Qualfier in Rusland ging zaterdag van start met twee kwalificatietoernooien. De halve finalisten van beide toernooien plaatsten zich voor de kwartfinales op zondagmiddag. De WK Qualifier van vorig jaar Aleksandr Oreshkin liet weten dat hij dit jaar niet mee zou doen aan het kwalificatietoernooi om gezondheidsredenen. De tweede grote favorieten om zich te kwalificeren waren Boris Koltsov en Aleksey Kadochnikov, die dit jaar 4 van de 6 EADC Rankings won.

Boris Koltsov, Aleksey Kadochnikov, Evgeni Izotov en Roman Obukov bereikten de halve finales in het eerste kwalificatietoernooi en mochten zondag terug komen. Hetzelfde gold voor Andrey Pontus, Vladimir Akshulakov en Dmitry Gorbunov die zich kwalificeerden via het tweede kwalificatietoernooi.

De eerste kwartfinale werd gewonnen door Burykin die met 6-4 won. Burykin stond 5-1 voor, maar zag Obukhov terug komen tot 5-4. De tweede kwartfinale werd eenvoudig gewonnen door Kadochnikov, die met 6-2 van Gorbunov won. In de derde kwartfinale stond Akshulakov met 5-1 voor, maar zag Izotov terug komen tot 5-3. Uiteindelijk pakte Akshulakov de overwinning. De laatste kwartfinale ging tussen Koltsov en de Wit-Rus Pontus. Pontus kreeg genoeg kansen op de dubbel, maar miste er teveel. Hierdoor won Koltsov eenvoudig met 6-1.

De eerste halve finale ging tussen Vadim Burykin en Aleksey Kadochnikov. Kadochnikov begon goed aan de partij door de eerste 4 legs te winnen. Via D10 kwam Burykin ook op het scorebord en kwam terug tot 4-1. In de zesde leg miste Burykin darts op de dubbel om te breaken naar 4-2, Kadochnikov strafte het af en maakte er 5-1 van. Via D9 sloot Kadochnikov de wedstrijd af en plaatste zich daarmee voor de finale.

De tweede halve finale ging tussen Vladimir Akshulakov en Boris Koltsov. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. Akshulakov wist te breaken en pakte met een 106-finish zelfs een 4-1 voorsprong. Koltsov kwam vervolgens sterk terug want met o.a. een 126-finish maakte ‘The Viking’ er 4-3 van. Via D5 hield Akshulakov zijn eigen leg en kwam op matchpoint; 5-3. Met twee 14-darters en een 18-darter pakte Koltsov alsnog de winst; 6-5.

De finale ging dus tussen de twee grote favorieten, Aleksey Kadochnikov en Boris Koltsov. De finale werd gespeeld in het format van het WK (best of 5 sets, best of 5 legs). Kadochnikov begon de finale, maar werd meteen gebroken door Koltsov met een 15-darter. Koltsov antwoordde vervolgens met twee keer een 19-darter voor de eerste set. De tweede set was fenomenaal voor Koltsov. Hij begon de set met een 10-darter en hij brak zijn landgenoot met een 11-darter. De set werd vervolgens binnen gehaald met een 17-darter. Kadochnikov begon zijn eigen leg in de derde set goed, maar kon het niet afmaken. Koltsov brak gelijk en had de voorsprong in derde set te pakken. Met een mooie 116-finish in 12 darts kwam Koltsov op matchpoint! In de derde leg gooide de 30-jarige Rus 48 uit en kwalificeerde zich daarmee voor het WK. Hij zal voor de derde keer deelnemen in Londen.

Bekijk hieronder de uitslagen.

Kwartfinales:
Vadim Burykin (68,73) 6-4 Roman Obukhov (67,99)
Aleksey Kadochnikov (82,17) 6-2 Dmitry Gorbunov (73,47)
Vladimir Akshulakov (77,33) 6-3 Evgeni Izotov (74,81)
Boris Koltsov (72,02) 6-1 Andrey Pontus (63,80)

Halve finales:
Aleksey Kadochnikov (78,98) 6-1 Vadim Burykin (76,02)
Boris Koltsov (82,95) 6-5 Vladimir Akshulakov (84,64)

Finale:
Boris Koltsov (94,59) 3-0 (3-0,3-0,3-0) Aleksey Kadochnikov (75,02)

  

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Boris Koltsov kwalificeert zich voor WK na geweldige finale tijdens EADC Qualifier