Search
Boris Koltsov

Boris Koltsov voor vijfde keer naar PDC WK

Boris Koltsov heeft zich afgelopen zondagmiddag weten te plaatsen voor zijn vijfde PDC WK. In Moskou wist ‘The Viking’ de Euro-Aziatische Qualifier te winnen. Lees hier meer.

Afgelopen zaterdag werden er twee kwalificatietoernooien gespeeld, in elk toernooi konden vier spelers zich kwalificeren. In het eerste toernooi kwalificeerden Boris Koltsov, Evgenii Demidenko, Dmitriy Gorbunov en Vitaliy Khokhryakov zich voor de finaledag. In het tweede toernooi kwamen Maxim Aldoshin, Evgenii Izotov, Anton Kolesov en de Wit-Rus Andrei Pontus door.

Koltsov begon de finaledag met een redelijk eenvoudige 6-3 overwinning op de Wit-Rus Andrei Pontus. In de halve finales nam hij snel een 3-1 voorsprong tegen Vitaliy Khokhryakov, maar die kwam vervolgens helemaal terug tot 3-3. Koltsov won vervolgens de aankomende twee legs voor een 5-3 voorsprong, tot Khokhryakov zich ook terugvocht tot 5-5. In de beslissende leg ging het gelijk op, maar uiteindelijk was het toch Koltsov die de partij won met 6-5.

In de finale was Evgenii Izotov de tegenstander. Izotov won op weg naar de finale van de regerend kampioen Dmitriy Gorbunov (6-3) en Evgenii Demidenko (6-4). In de finale begonnen beide heren met het missen van veel dubbels. De eerste twee sets waren erg spannend, maar gingen uiteindelijk toch naar Koltsov. In de tweede set kwam hij zelfs terug van een 2-0 achterstand in legs. Na een korte pauze daalde het niveau van Koltsov, waar Izotov van wist te profiteren. Koltsov won de eerste leg nog van de tweede set, maar daarna gingen er 5 legs naar Izotov die zo de derde set pakte en op een 2-0 voorsprong in de vierde set kwam. Koltsov produceerde vervolgens een 14-darter om terug te komen tot 2-1 in set 4, maar zag Izotov met een 18-darter op 2-2 komen in sets. Een korte pauze volgde. Izotov kreeg in de eerste leg van de vijfde set meteen de kans, maar opnieuw werden er dubbels gemist. Koltsov brak en verzilverde een leg later de break in 18 darts. In de derde leg gooide Izotov een knappe 70-finish uit in 14 darts, waardoor hij terugkwam tot 2-1 in de vijfde set. In de vierde leg kreeg Izotov opnieuw pijlen om er 2-2 van te maken, maar dubbel 16 werd twee keer gemist. Koltsov profiteerde en zorgde via dubbel 1 ervoor dat hij met 3-2 in sets won en opnieuw naar Londen mag afreizen.