Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Boris Krcmar

Boris Krcmar verzekert zich voor tweede WK-deelname

Zaterdagmiddag werd de Oost-Europese Qualifier voor het PDC WK 2021 georganiseerd in Vecsés, Hongarije. Lees hier meer over het kwalificatietoernooi.

Door het nog steeds aanhouden van het coronavirus, was het deelnemersaantal laag. In totaal hadden 38 spelers zich ingeschreven, maar wisten slechts 22 spelers daadwerkelijk in actie te komen. De favorieten waren de tourkaarthouder Boris Krcmar, de Tsjech Adam Gawlas en de Hongaar Patrik Kóvacs. Deze spelers kwamen redelijk eenvoudig hun eerste paar rondes door.

De Tsjech Pavel Jirkal verloor in zijn eerste ronde in een beslissende leg van Patrik Helfrich. Ook de Tsjechische Premier League kampioen, Vitezlav Sedlak, wist zijn eerste ronde niet te winnen. De enige deelnemende Pool, Sebastian Steyer versloeg hem met 6-2.

Uiteindelijk wisten Boris Kcmar en Patrik Kovács de finale te bereiken. De Kroat met een tourkaart, Boris Krcmar, wist op weg naar de finale te winnen van József Rucska (6-3), Németh Szabolcs (6-3) en Mario Cegir (6-2). De 24-jarige Hongaar, Patrick Kovács, was te sterk voor Pál Székely (6-3), Nándor Major (6-3), Patrik Helfrich (6-3) en Adam Gawlas (6-5) en bereikte zo de finale van het kwalificatietoernooi.

De finale ging dit jaar tussen Boris Krcmar en Patrik Kovács. De eerstgenoemde speler begon als beste aan de finale, hij won de eerste vijf legs van de finale. Kovács wist vervolgens toch een leg, met een 103-finish, te noteren en kwam daarmee terug tot 5-1. Een leg later wist Krcmar zijn tweede WK-deelname deelname te verzekeren. In de finale produceerde de Kroaat een gemiddelde van 94,37!

Bekijk hieronder de uitslagen vanaf de laatste 16 terug.

Laatste 16:
Boris Krcmar 6-3 József Rucska
Németh Szabolcs 6-4 Gábor Izsák
Gábor Takács 6-5 János Végso
Mario Cegir 6-2 Miso Stankovic
Sebastian Steyer 6-2 Vitezlav Sedlak
Adam Gawlas 6-4 Gergely Lakatos
Patrik Helfrich 6-5 Pavel Jirkal
Patrik Kovács 6-3 Nándor Major

Kwartfinales:
Boris Krcmar 6-3 Németh Szabolcs
Mario Cegir 6-1 Gábor Takács
Adam Gawlas 6-4 Sebastian Steter
Patrik Kovács 6-3 Patrik Helfrich

Halve finales:
Boris Krcmar 6-2 Mario Cegir
Patrik Kovács 6-5 Adam Gawlas

Finale:
Boris Krcmar 6-1 Patrik Kóvács

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *