Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Andy Boulton - European Darts Open 2023

Boulton en Bates houden hoop op WK, Sedlak pakt eerste Tsjechische titel

Vitezslav Sedlak en Andy Boulton hebben de titels verdeeld op de één na laatste dag van de Challenge Tour. John Henderson heroverde de twee plek met nog maar één toernooi te gaan.

Sedlak wint, Henderson loopt uit

Nadat Berry van Peer zich op de zaterdag al verzekerde van een tourkaart én WK-ticket werd er in de resterende drie toernooien gespeeld voor dezelfde beloning. John Henderson en Cam Crabtree leken de grootste kanshebbers: tijdens Challenge Tour 22 troffen ze elkaar al bij de laatste 128. Crabtree nam hierin nog een 2-0 voorsprong, maar het was de Schot die de zege greep (5-3).

‘Highlander’ kreeg een pittige loting voor de kiezen, maar steeds weer was hij zijn tegenstander de baas. Onder andere Scott Mitchell (5-3), Owen Bates (5-2) en Stefan Bellmont (5-4) werden verslagen. Door het bereiken van de finale zette hij een grote stap naar het behouden van plek twee, al zat een titel er niet in. Vitezslav Sedlak, die eerder dit jaar ook al indruk maakte op de European Tour, greep de eerste Challenge Tour-titel voor Tsjechië. In de halve finale had hij nog moeten afrekenen met Arjan Konterman.

Boulton houdt hoop op WK levend

Een toernooi later was het snel uit met de pret voor John Henderson. De grote Schot verslikte zich bij de laatste 128 in Harry Lane (5-2), maar hij zag dat Cam Crabtree een ronde later ook onderuit ging (5-3 tegen Michael Flynn). De strijd om plek twee ging echter verder, zonder een grote rol van de Nederlanders. Christian Kist ging wederom te vroeg onderuit, waardoor zijn kansen als sneeuw voor de zon verdwenen. Owen Bates, die sowieso ook een goed weekend kent, bleef op de zondagmiddag én avond wel zijn wedstrijden winnen. Darryl Pilgrim en James Hurrell werden beide met 5-4 verslagen. Andy Boulton, die het toernooi nog met een ruime achterstand op Henderson begon, volgde zijn voorbeeld.

‘X-Factor’ lijkt op de Pro Tour het WK net mis te lopen, maar op de Challenge Tour hoopte hij dit alsnog te bereiken. Een titel was dan wel nodig: de Schot haalde de finale door Scott Mitchell in de halve finale te verslaan (5-3). Bates leek echter lang op weg naar de zege, én naar plek twee. De jonge Engelsman kwam 3-2 voor, maar zag Boulton langszij komen. In de beslissende leg zakte de jongste van de twee in, waardoor Boulton de titel greep.

Uitslagen

Challenge Tour 22
Kwartfinales
Vitezslav Sedlak 5-3 Mike Warburton
Arjan Konterman 5-4 Brett Claydon
Dan Read 5-3 Martin Thomas
John Henderson 5-4 Stefan Bellmont

Halve Finales
Vitezslav Sedlak 5-4 Arjan Konterman
John Henderson 5-4 Dan Read

Finale
Vitezslav Sedlak 5-2 John Henderson

Challenge Tour 23
Kwartfinales
Dom Taylor 5-1 Stefan Bellmont
Owen Bates 5-3 Shane McGuirk
Andy Boulton 5-2 James Howard Hughes
Scott Mitchell 5-3 Jenson Walker

Halve Finales
Owen Bates 5-3 Dom Taylor
Andy Boulton 5-3 Scott Mitchell

Finale
Andy Boulton 5-4 Owen Bates

Stand

Na een tourkaart en WK-ticket heeft Berry van Peer zich vandaag ook verzekerd van een terugkeer naar de Grand Slam of Darts. John Henderson heeft met nog één toernooi te gaan plek twee stevig in handen, maar Bates, Boulton en Crabtree zullen hem nog proberen in te halen.

  1. Berry van Peer 13275
  2. John Henderson 9450
  3. Owen Bates 8700
  4. Andy Boulton 8550
  5. Cam Crabtree 8550
  6. Christian Kist 7550
  7. Dom Taylor 6200
  8. Dragutin Horvat 6000
  9. Wesley Plaisier 5600
  10. Chris Landman 5525
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Boulton en Bates houden hoop op WK, Sedlak pakt eerste Tsjechische titel