Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Andy Boulton

Boulton en Crabtree slaan toe op Challenge Tour

Op dag twee van de Challenge Tour hebben Andy Boulton en Cam Crabtree de titels verdeeld. Martijn Dragt haalde een finale, maar kon niet voor nog meer Nederlands succes zorgen.

Challenge Tour 3

Na een Nederlandse dubbelslag op dag één van de Challenge Tour keerden vandaag 306 spelers terug naar de oche voor toernooi drie van het jaar. Landman en Kist zullen met een goed gevoel aan dit toernooi begonnen zijn, maar beide Nederlanders vlogen er bij de laatste 64 uit. Landman verloor van Darryl Pilgrim (5-3), Kist ging ten onder tegen Andy Boulton (5-3).

Thibault Tricole en Fallon Sherrock wisten zich te herstellen na een mindere eerste dag. Tricole sprokkelde zijn eerste prijzengeld binnen door de laatste 32 te halen (verloor met 5-3 van Martijn Dragt), terwijl Sherrock zelfs de laatste 16 haalde. Berry van Peer was hierin met 5-0 te sterk. ‘Bionic’ leek een kanshebber op de finale, maar verloor in de kwartfinale van James Richardson. Toch kwam er ook nu weer een Nederlander bij de laatste twee: Martijn Dragt. Met overwinningen op Andy Hamilton (5-1), Thibault Tricole (5-3), Davy Proosten (5-2), Jelle Klaasen (5-2) en James Richardson (5-4) liet hij zien ook absoluut niet bang te zijn voor grote namen. Andy Boulton werd zijn tegenstander. De Schot verloor nog maar net zijn tour kaart en liet zien nog steeds over het talent te beschikken. Onder andere Ron Meulenkamp (5-1), Christian Kist (5-3), Ciaran Teehan (5-3) en Scott Marsh (5-0) werden verslagen.

Voor Martijn Dragt werd het een finale met gemiste kansen. De Nederlander kwam snel op 1-0, maar miste meerdere pijlen om de voorsprong te verdubbelen. Een 3-1 voorsprong werd daarna ook weggeven, weer doordat er meerdere pijlen op de dubbels niet raak werden gegooid. Boulton profiteerde, waarna hij met legs in 17 en 16 pijlen de zege greep. ‘X-Factor’ won zo zijn tweede Challenge Tour-titel in zijn carrière, waarmee hij de zure nasmaak van Q-School wegspoelde.

Andy Boulton: 86.19 / 33%
Martijn Dragt: 88.86 / 20%

Challenge Tour 4

Het eerste toernooi van de dag was nog later afgelopen dan op de vrijdag, waardoor het weer een erg lange dag leek te worden. Voor Andy Boulton en Chris Landman was dit echter niet het geval: beide mannen verloren al in de eerste ronde. Ook Lukas Wenig, die tot nu toe erg constant was, haalde dit keer geen prijzengeld binnen. De Duitser verloor bij de laatste 128 van Gary Jackson (5-3).

Net als tijdens toernooi drie lieten Fallon Sherrock en Thibault Tricole zich weer zien. Sherrock haalde weer de laatste 16 (Stefan Bellmont was met 5-2 te sterk), Tricole schopte het zelfs tot de halve finale. Bellmont toonde zich ook van zijn beste kant met een plek bij de laatste acht, waarin hij verloor van de Amerikaan Alex Spellman. Uiteindelijk leverde dit geen internationale finale op: met Cam Crabtree tegen Owen Bates waren het twee darters uit Engeland die voor de titel gingen gooien. De 19-jarige Crabtree timmert al behoorlijke aan de weg de laatste jaren en dit leek zijn definitieve doorbraak te zijn. Door onder andere Wayne Jones (5-4), Thomas Lovely (5-4), Christian Kist (5-3) en Alex Spellman (5-0) te verslaan behaalde hij de eindstrijd. Voor de 20-jarige Owen Bates geldt hetzelfde: ook hij laat steeds meer van zichzelf zien. De Engelsman versloeg onder andere Colin Osborne (5-4), Paul Rowley (5-3), Steve Hine (5-3) en Thibault Tricole (5-3).

Met een 15-darter trapte Crabtree de finale af, maar Bates nam daarna snel de touwtjes in handen. Met legs in 12, 13 en 15 pijlen nam hij een 3-1 voorsprong: zijn gemiddelde kwam boven de 110 uit. De Engelsman miste daarna echter twee pijlen op dubbel 16, waardoor hij zijn tegenstander in leven hield. Met een 13-darter kwam hij alsnog op matchpoint, maar verder dan dit kwam hij niet. Meerdere matchdarts werden gemist, en doordat Crabtree wel zijn dubbels vond was het de jongste van de twee die de titel greep. De start van een prachtige carrière?

Cam Crabtree: 94.65 / 38%
Owen Bates:
103.22 / 36%

Nederlanders

Met Martijn Dragt haalde op de zaterdag wederom een Nederlander de finale, maar meer dan dit zat er niet in. Jelle Klaasen en Berry van Peer haalden tijdens toernooi drie de kwartfinale, terwijl Christian Kist, Roy van de Griendt en Davy Proosten een plek bij de laatste 16 noteerden. Klaasen en Proosten haalden ook nog een keer de laatste 32, net zoals Dennie Olde Kalter en Moreno Blom.

Order of Merit

Na vier toernooien gaat Christian Kist aan de leiding van de Challenge Tour. Chris Landman zakt naar plek vier, maar blijft op een goede positie staan met het oog op Players Championships.

  1. Christian Kist 2875
  2. Cam Crabtree 2800
  3. Andy Boulton 2775
  4. Chris Landman 2775
  5. Lukas Wenig 1800
  6. James Hurrell 1550
  7. Owen Bates 1500
  8. Alex Spellman 1325
  9. Stefan Bellmont 1175
  10. Martijn Dragt 1150
Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *