Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Bradley Brooks

Bradley Brooks is de nieuwe jeugd wereldkampioen

De WK-finale bij de jeugd was er een tussen Joe Davis en Bradley Brooks. Beide mannen schakelden in de halve finale een Nederlander uit, namelijk Jeffrey de Zwaan en Niels Zonneveld.

Bradley Brooks werd vooraf als favoriet gezien, omdat deze darter uit Blackburn zijn tourkaart bij de PDC al wist te behalen. Toch was het Davis die het best aan deze finale begon. Door de dubbel 10 te raken wist Davis de eerste leg te behouden en op een 1-0 voorsprong te komen. Brooks begon de tweede leg en ook hij wist zijn leg te behouden met een 18-darter door een 104 finish. In de derde leg zette Brooks de aanval in om voor de eerste break van de wedstrijd te zorgen. Hij liep snel weg bij Davis en met een 15-darter was de eerste break en de 2-1 voorsprong voor ‘Bam Bam’ een feit. Nadat Davis de dubbel 20 wist te gooien, was de break alweer ongedaan gemaakt en moest Brooks opnieuw in de achtervolging. Brooks kreeg de kans om meteen weer terug te breken, maar hij miste 112. Davis raakte de dubbel 16 en kwam zodoende op een 3-2 voorsprong.

Ook leg 6 zou met de darts meegaan. Davis miste de kansen die hij kreeg om te breken, waarna Brooks zijn leg wist te houden met een 54 finish. De zevende leg zou wel weer een break opleveren. Davis miste 3 darts vanaf dubbel 18, waarna Brooks maximaal profiteerde en op een 4-3 voorsprong wist te komen. Brooks wist echter wederom de break niet te verzilveren. Na 6 gemiste darts mocht Davis het proberen vanaf 20 en kwam de wedstrijd weer in evenwicht: 4-4. Davis wist de break wel te verzilveren. Met Brooks nog op 91 gooide Davis de dubbel 20 en kwam hij op matchpoint. Na een sterke tiende leg van Brooks, die hij afsloot met een 13-darter, was de stand 5-5 en moest een elfde en beslissende leg gaan bepalen wie er met de titel vandoor ging. Joe Davis mocht deze laatste leg beginnen, maar het was Brooks die het initiatief gaandeweg de leg wist over te nemen. Brooks kreeg ook als eerste speler matchdarts. Zijn eerste werd nog gemist, maar de tweede matchdart van Bradley Brooks was raan en zo kroonde ‘Bam Bam’ zich tot PDC Jeugdwereldkampioen 2020!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Bradley Brooks: 81,63 / 31,58%
Joe Davis: 78,16 / 29,41%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *