Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Bradley Brooks

Bradley Brooks wint door late titel UK Development Tour

Bradley Brooks, wereldkampioen bij de jeugd, heeft door een titel in het allerlaatste moment alsnog de UK Development Tour geworden. Nathan Rafferty, die vandaag het andere toernooi won, werd daar de dupe van.

UK Development Tour 11

Met nog twee toernooien te gaan was de spanning aan de top van de UK Development Tour niet te snijden. De topspelers bleven elk toernooi veel ponden bij elkaar spelen, waardoor ze ook allemaal nog kans houden. Dom Taylor zag zijn voorsprong steeds kleiner worden, zeker nadat hij al in zijn eerste wedstrijd met 4-2 onderuit ging. Ondertussen zag hij van zijn directe concurrenten Ted Evetts, Bradley Brooks, Liam Meek en Nathan Rafferty minstens de kwartfinales halen. Evetts en Rafferty stootten zelfs door naar de finale, wat ook betekende dat Taylor zijn koppositie zou verliezen.

Evetts begon matig aan de finale en gaf zo de kans aan Rafferty om hem te breken in 16 pijlen. De Engelsman herstelde zich echter snel en met legs in 18 en 21 pijlen maakte hij de schade ongedaan. Dit initiatief kon hij niet behouden: Rafferty versnelde en won drie legs op rij in 17, 17 en 15 pijlen. Twee legs later stond het toch weer gelijk en was er een beslissende leg nodig. Rafferty had al vijf matchdarts gemist en zag ook nog dat Evetts die laatste leg mocht beginnen. Hij zag ‘SuperTed’ in de leg ook een matchdart missen, waarna hij met een magische 116-finish alsnog de titel binnensleepte. Met nog één toernooi te gaan zag het er zo goed voor hem uit.

Halve finales
Ted Evetts 5-2 Llew Bevan
Nathan Rafferty 5-1 Bradley Brooks

Finale
Nathan Rafferty 5-4 Ted Evetts

UK Development Tour 12

Rafferty leek dus in een zetel te zitten, op weg naar winst van de Development Tour. Niets was minder waar. In het allerlaatste toernooi miste hij bij de laatste 16 meer dan 7 matchdarts, waarna hij zag dat Dom Taylor, Bradley Brooks en Keelan Kay wel doorstootten naar de kwartfinales. Brooks en Kay haalden zelfs de finale, waardoor zeker Brooks Rafferty al voorbij ging. Brooks mocht over geluk niet klagen: bij de laatste 32 miste Rhys Griffin maar liefst 10 (!) matchdarts om zijn jacht op een WK-ticket ten einde te brengen.

De finale werd zo een ultieme ontknoping: de winnaar van het duel tussen Bradley Brooks en Keelan Kay zou ook meteen de volledige Development Tour winnen én dus het WK-ticket, Grand Slam-ticket en Tour Card pakken. Beide mannen begrepen dit en het was Kay die met een 18-darter de eerste tik uitdeelde. Toch was het Brooks die, mede door iets meer ervaring, de wedstrijd naar zich toesleepte. Hij won vijf legs op rij en verzekerde zich van de titel. Voor het tweede jaar op rij mag hij naar het WK. Nathan Rafferty krijgt als troostprijs nog wel een plek op de Grand Slam, omdat Brooks zich daar, als Wereldkampioen bij de jeugd, al voor plaatste.

Halve finales
Bradley Brooks 5-0 Jimmy Bristow
Keelan Kay 5-4 Joshua Richardson

Finale
Bradley Brooks 5-1 Keelan Kay

Order of Merit

Door zijn drie titels heeft Bradley Brooks de UK Development Tour met een ruime voorsprong gewonnen. Mocht hij na het WK niet in de top 64 staan krijgt hij alsnog een Tour Card, is dat wel het geval, dan gaat de kaart naar Nathan Rafferty.

  1. Bradley Brooks 7900
  2. Nathan Rafferty 6650
  3. Keelan Kay 6200
  4. Dom Taylor 5900
  5. Ted Evetts 5050
  6. Reece Colley 4800
  7. Liam Meek 4800
  8. Jarred Cole 2750
  9. Keane Barry 2500
  10. Cameron Anderson 2100
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *