Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Bradly Roes

Bradly Roes plaatst zich voor WDF WK jongens

Bradly Roes is er zondagmiddag in geslaagd om de halve finales voor het WDF World Boys Championship te bereiken. Lees hier meer.

Het WDF World Boys Championship wordt dit jaar twee verschillende locaties gespeeld, één in Frimley Green (Lakeside) en één in Assen (Bonte Wever). Op elke locatie plaatsten twee jongens zich voor de eindfase van het toernooi. De halve finales en de finale worden afgewerkt op de laatste twee dagen van Lakeside 2022.

Bradly Roes bereikte de halve finale na overwinningen op Niels van der Waals (4-0), Jan Lamein (4-0) en Massimo Balsamo (4-0). In de finaleronde kwam Roes 2-0 en 4-2 voor, maar zag zijn landgenoot Tinus van Tiel sterk terugkomen tot 4-4. In de beslissende leg begon Roes met scores van 125 en 140 en dat deed uiteindelijk de das om bij Van Tiel. Met een 16-darter plaatste de Hagenaar zich voor de halve finales van het WDF WK van de jongens.

De andere speler die zich in Assen kwalificeerde was de Duitser, Luis Liptow. Hij won op weg naar de halve finales van Dominik Kocik (4-1) en Ondrej Skalicky (4-2). In de finale kwam Liptow 2-0 en 3-1 voor, maar zag Bram van Dijk terugkomen tot 3-3. In de zevende leg miste Van Dijk dubbels, waardoor Liptow via dubbel 3 op matchpoint kwam. Een leg later miste Van Dijk opnieuw pijlen op de dubbel, Liptow gooide een geweldige 107-finish uit en plaatste zich daarmee voor Lakeside!

De meisjes heeft Wibke Riemann zich geplaatst voor de finale van het WDF World Girls Championship! In de halve finales versloeg ze Rosanne van der Velde. In de finaleronde had de 17-jarige Duitser weinig moeite met haar landgenote Marlene Klupsch, het werd 4-0.

Uitslagen

Jongens
Kwartfinales
Tinus van Tiel 4-1 Jeramey Verwey
Bradly Roes 4-0 Massimo Balsamo
Luis Liptow 4-2 Ondrej Skalicky
Bram van Dijk 4-1 Youri Dirks

Finalerondes
Bradly Roes 5-4 Tinus van Tiel
Luis Liptow 5-3 Bram van Dijk

Meisjes
Halve finales
Marlene Klupsch 4-0 Kelly Megens
Wibke Riemann 4-1 Rosanne van der Velde

Finaleronde
Wibke Riemann 4-0 Marlene Klupsch

Image courtesy of FOTO: Evert Zomer
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *