Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Brandan Dolan verslaat Wattimena in de finale en wint PC22

Brendan Dolan heeft Players Championship 22 gewonnen door Jermaine Wattimena te verslaan in de finale. De Nederlander  kwam nog voor maar kwam te kort. Lees hier meer.

Weg naar de finale
Jermaine Wattimena had in de eerste 2 ronde af te rekenen met 2 voormalig wereld kampioenen Christian Kist en Jelle Klaasen. Kist werd vrij gemakkelijk verslagen met 6-4. Tegen Klaasen had Wattimena het lastiger maar won als nog met 6-5. Hij kwam vervolgens Ryan Joyce, Gabriel Clemens en Steve Beaton tegen. In de halve finale kwam hij  de Oosterijker Mensur Suljovic tegen. Een bewogen wedstrijd aan gezien Wattimenan na zijn verloren eerste ronde partij op de Wolrd Matchplay uitspraken had gedaan waar ie later op terug kwam. De Nederlander kwam snel 4-0 achter maar kwam sterk terug tot 5-5. Hij kwam zelf 5-6 voor maar miste een match dart. Bij 6-6 kreeg Wattimena een kans op D20 en pakte die meteen. Zijn tegenstander in de finale is Brendan Dolan.  Dolan kreeg net als Wattimena in de eerste ronde een Nederlander. Jeffrey de Zwaan versloeg hij net aan met 6-5. Vervolgens versloeg hij Alan Norris en Chris Dobey. Tegen zowel Dave Chisnall en Glen Durrant werd Dolan flink onder druk gezet maar hij komt twee keer goed weg in wint bij de partijen met 6-5. In de halve finale kwam hij  Cody Harris tegen. Die kon niet brengen wat Dave Chisnall en Glen Durrant brachten en werd makkelijk aan de kant geschoven met 7-3.

De finale
Wattimena mag beginnen aan de finale en doet dat uitstekend door meteen 1-0 voor te komen. Dolan komt goed terug door 121 weg te zetten op D16 en heeft daar 2 pijlen voor nodig terwijl de Nederlander stond te wachten op 170 1-1. Wattimena is scorend goed maar mist dan wel een paar dubbels maar dat mag hem niet tegen houden om 2-1 voor te komen. Dan mist Wattimena 1 pijl om Dolan te breken maar benut die niet 2-2. Dan doet Dolan wat Wattimena niet lukte en dat is breken en zo staat het 2-3. Wattimena breekt meteen terug en zo staat het na zes legs gelijk. Dolan breekt in zijn plaats Wattimena weer terug maar houd vervolgens wel zijn eigen leg en komt zo 5-3 voor te staan. Wattimena lijkt dan helemaal gebroken te zijn en levert weer zijn eigen leg in en zo komt Dolan 6-3 voor. Dolan houd via een 20 check out zijn eigen leg ook meteen en komt zo 7-3 voor en heeft dan nog maar 1 leg nodig voor de winst. Hij mist dan 1 matchsdart en zo kan Wattimena terug komen tot 7-5. Dolan zakt iets in gemiddelde  maar gooit dan uit het niet 108 voor de wedstrijd en wint op die manier PC22!

Nederlanders
Kwartfinalist van gister Ron Meulenkamp begon zijn eerste wedstrijd van de dag goed. Hij miste D12 voor zijn eerste negen darter bij de PDC. Hij kreeg genoeg kansen om de wedstrijd af te maken maar het lukte hem niet om de Engels man Ryan Harrington te verslaan en zo mocht Meulenkamp samen met een hoop andere Nederlanders snel naar huis. Raymond van Barneveld die aan zijn laatste jaar als prof bezig is kwam goed weg in de eerste ronde. Mede door een 158 & 120 check out ging de Hagenees toch door naar ronde 2. Daar was het weer ondermaats en zo kan Raymond ook vroeg naar huis. De rest van de Nederlanders vlogen er net als van Barneveld ook in ronde twee uit. Verassing was Wessel Nijman die debuteerde op de PC dit weekend en knap de laatste 32 bereikte. In de eerste ronde versloeg hij Dimitri van den Bergh. De halve finalist van gister was niet op gewassen tegen het jonge talent uit Uitgeest. In ronde 2 had hij eveneens weinig moeite met zijn land genoot Patrick van den Boogaard die even eens zijn debuut maakte op de PC. In ronde 3 werd het jonge talent uitgeschakeld door halve finalist Cody Harris. Mike van Duivenbode stranden eveneens bij de laatste 32. Vincent van der Voort liep tegen runner up van de World Matchplay Micheal Smith aan. Hij kon weinig weer stand bieden tegen de Engels man en verloor met 6-3.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *