Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Brendan Dolan bereikt beste prestatie op WK: ‘Ik train nu veel meer dan hiervoor’

Brendan Dolan won zondagmiddag zijn derde ronde wedstrijd van Mervyn King met 4-2 en staat voor het eerst bij de laatste 16 van het WK. Na afloop sprak de Noord-Ier met Tungsten Tales.

“Ik voel me geweldig. Ik heb de laatste 16 bereikt en dat komt vooral door het doel om het te halen en door het vele trainen. Ik trainde hiervoor echt niet heel veel en goed. Ik steek er nu veel meer moeite in en dan zien we wat de beloningen zijn. Misschien speel je niet op het niveau wat je verwacht, maar je hebt ook een beetje geluk nodig”, aldus een Dolan die nu veel serieuzer in het vak staat.

Dolan kreeg vervolgens de vraag of hij zich al bij de titelfavorieten toevoegt, hij zei het volgende. “Het is één wedstrijd per keer, ik kan niet te ver vooruit kijken. Ik ben pas in de laatste 16 en het is de beste prestatie op het WK tot nu toe. Het is één wedstrijd per keer en ik vlieg zometeen naar huis. Ik vlieg terug als ik weer moet spelen. Ik moet alles wat rustig en kalm aan doen, en steek de moeite in het darten. Er zijn nog een aantal rondes te spelen en daarna gaan we beginnen met het feest.”

Het Ierse darten is ook groeiende, verteld Dolan tegenover Tungsten Tales. “Het niveau is Ierland is erg omhoog gegaan. We hebben nu ongeveer 6 of 7 spelers uit Ierland op de tour, wat natuurlijk geweldig is. Als alle dingen werken dan kunnen we al een wereldkampioen hebben op 1 januari 2019”, lacht de Noord-Ier.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *