Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Brendan Dolan

Brendan Dolan wint met goed spel achtste PDC-rankingtitel

Het Pro Tour seizoen werd afgelopen middag hervat in Milton Keynes met de Super Series 2. Brendan Dolan was succesvol door zijn achtste PDC-rankingtitel te pakken. Hij versloeg Michael Smith in de finale. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

128 hongerige spelers begonnen dinsdagmiddag aan Players Championship 5 in Milton Keynes. Veel grote namen sneuvelden al snel in het toernooi. Zo won Lisa Ashton met 6-2 van Nathan Aspinall, was Martin Atkins te sterk voor James Wade (6-3) en revancheerde Mervyn King zich tegen Raymond van Barneveld (6-4). Dit gebeurde allemaal in de eerste ronde. In totaal wisten slechts 5 van de 17 Nederlanders de tweede ronde te behalen. De tweede ronde was het eindstation voor o.a. Dimitri van den Bergh, Luke Humphries, Jose de Sousa, Ian White, Glen Durrant en Jonny Clayton.

Alan Soutar kende wel weer een goede dag. Hij bereikte zijn eerste ranking halve finale met overwinningen op Danny Baggish, Glen Durrant, William Borland, Peter Wright (104,1 gemiddeld) en Dirk van Duijvenbode. Ashton bereikte voor de tweede keer de laatste 16 op een vloertoernooi. Ze versloeg naast Aspinall ook Aaron Beeney en Adrian Lewis. Scott Mitchell kende ook zijn eerste goede dag als tourkaarthouder. ‘Scotty Dog’ bereikte de kwartfinales na zeges op o.a. Danny Noppert en Devon Petersen. Er werden vandaag twee 9-darters gegooid. Ritchie Edhouse deed het in de eerste ronde tegen William Borland, die hij met 6-5 verloor. Wayne Jones produceerde een perfecte leg in de tweede ronde tegen Gerwyn Price wat wel resulteerde in een 6-1 nederlaag.

Uiteindelijk werden Brendan Dolan en Michael Smith de finalisten van het vijfde vloertoernooi van het jaar. Dolan maakte de hele dag al indruk met o.a. gemiddeldes van 106,109 en 111. De Noord-Ier was op weg naar de finale te sterk voor Jason Lowe (6-3), Jamie Hughes (6-2), Gerwyn Price (6-2), Damon Heta (6-4), Scott Mitchell (6-3) en Joe Cullen (7-4). Smith was erg constant en had slechts twee beslissende legs nodig om weg naar de finale. Hij versloeg Gavin Carlin (6-5), Berry van Peer (6-1), Luke Woodhouse (6-0), Lisa Ashton (6-0), Ryan Searle (6-2) en Alan Soutar (7-6) voor zijn eerste finale van 2021.

Finale

De finale werd begonnen door Brendan Dolan en deed dat met een knappe 62-finish om zijn eigen leg te houden. Met een 16-darter hield Smith ook meteen zijn eigen leg. Dit wedstrijdverloop ging nog even door tot leg 7. Bij een stand van 3-3 plaatste Smith de eerste break van de wedstrijd in 17 darts. De break werd een leg meteen ongedaan gemaakt, met een 82-finish in 11 darts brak Dolan gelijk terug voor 4-4. Dolan verzilverde de break in 15 darts en pakte daarmee de voorsprong terug. Daarna gingen er vier legs met de darts mee, waardoor Dolan op matchpoint kwam. In leg 14 produceerde ‘The History Maker’ drie 140’ers en pakte via dubbel 4 zijn achtste PDC-rankingtitel, nadat Smith een 110-finish miste op dubbel 16.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Brendan Dolan: 97,73 / 38%
Michael Smith: 93,80 / 46%

Nederlanders

Dirk van Duijvenbode blijft maar goed gooien in 2021, vandaag bereikte hij de kwartfinales met vier 100+ gemiddeldes onderweg daarnaar. In de kwartfinales gaf de Nederlander echter wel een 5-2 voorsprong weg tegen Alan Soutar. Vincent van der Voort bereikte naast Van Duijvenbode als enige de laatste 32, waar hij kansloos met 6-1 verloor van Mensur Suljovic.

Uitslagen

Kwartfinales
Joe Cullen 6-4 Ryan Joyce
Brendan Dolan 6-3 Scott Mitchell
Michael Smith 6-2 Ryan Searle
Alan Soutar 6-5 Dirk van Duijvenbode

Halve finales
Brendan Dolan 7-4 Joe Cullen
Michael Smith 7-6 Alan Soutar

Finale
Brendan Dolan 8-6 Michael Smith

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *