Brendan Dolan wint tweede titel dit seizoen, Meulenkamp wederom halve-finalist

Afgelopen middag werd Players Championship 29 gespeeld in Barnsley Metrodome. Uiteindelijk stonden Brendan Dolan en Ian White tegenover elkaar in de finale. Lees hier meer.

Route naar de finale
Brendan Dolan begon Players Championship 29 met een 6-3 overwinning op David Pallett. In de tweede ronde noteerde Dolan een gemiddelde van 104,9 maar moest er wel een beslissende leg aan te pas komen tegen Mark Webster. Vervolgens werd er drie keer op een rij 6-2 gewonnen. ‘The History Maker’ won van John Henderson, Callan Rydz en Gerwyn Price. In de halve finales was Peter Wright de tegenstander. Wright kwam 4-2 voor, maar dankzij 4 goede legs in 16,12,13 en 17 kwam de Noord-Ier op een 6-4 voorsprong. Met een 12 en 11-darter kwam Wright terug tot 6-6, maar dankzij een 14-darter plaatste Dolan zich voor de finale.

Ian White begon de dag met een 6-2 overwinning op Andrew Gilding, inclusief een 105,8 gemiddelde. In de tweede ronde was White met 6-4 te sterk voor Rowby-John Rodriguez. In de laatste 32 werd er met dezelfde uitslag gewonnen van Ross Smith, die 4-3 voorkwam. In de laatste 16 overleefde ‘Diamond’ één matchdart tegen Jose de Sousa in de beslissende leg, met een 18-darter plaatste White zich voor de kwartfinales. In de kwartfinales noteerde White een gemiddelde van 100,1 voor een 6-1 zege op Joe Cullen. In de halve finales was Ron Meulenkamp de tegenstander, die nog steeds aan het wachten is voor een eerste finale. Meulenkamp kwam dichtbij na een 4-2 en 5-3 voorsprong, maar door het winnen van 4 legs op een rij won White met 7-5 en plaatste zich daarmee voor de finale.

Finale
De finale ging tussen Brendan Dolan en Ian White. De eerste 6 legs gingen met de darts mee, waaronder een 136- en 161-finish van Dolan. In de zevende leg brak Dolan met een 15-darter voor een 5-3 voorsprong. Met een 108-finish verzilverde de Noord-Ier de break; 6-3. In de tiende leg miste White 2 darts op de dubbel, waardoor Dolan naar 7-3 voor de tweede keer brak. ‘Diamond’ White kwam er sterk terug, want met drie 15-darters kwam White terug tot 7-6. In de 14e leg miste White dubbel 13 voor een 81-finish voor 7-7, met een 14-darter pakte ‘The History Maker’ zijn tweede titel dit seizoen.

Brendan Dolan: 98,5 / 47%
Ian White: 96,4 / 35%

Nederlanders
De beste Nederlander tijdens Players Championship 29 was Ron Meulenkamp. Wederom was de halve finale het eindstation voor de Nederlander, na een 5-3 voorsprong was het Ian White die 4 legs op een rij won voor een 7-5 overwinning. Meulenkamp won van Jamie Hughes (6-3), George Killington (6-1), Tony Newell (6-0), Daryl Gurney (6-5) en Dave Chisnall (6-3). Jeffrey de Zwaan en Maik Kuivenhoven wisten de laatste 32 te bereiken. Ze verloren respectievelijk van Stephen Bunting (6-4) en Krzysztof Ratajski (6-3).

Verrassingen
De eerste ronde van Players Championship 29 was gelijk het eindstation voor de geplaatsten Ricky Evans, Justin Pipe, Dimitri van den Bergh, William O’Connor, Kyle Anderson, Chris Dobey en Jermaine Wattimena. In de tweede ronde won Dave Chisnall met een gemiddelde van 110 met 6-4 van Alan Norris, terwijl Krzysztof Ratajski hetzelfde deed met Mark Dudbridge; 6-2. Bij de laatste 16 werd Ritchie Edhouse met 6-3 verslagen, dankzij een gemiddelde van 114,5 van Jose de Sousa. Toch wist er één speler qua gemiddelde boven uit te steken. In de kwartfinales noteerde Peter ‘Snakebite’ Wright een gemiddelde van 123,53 te noteren in zijn 6-0 overwinning tegen Ratajski. Dit het hoogste gemiddelde ooit live uitgezonden! Joe Murnan, Devon Petersen en Callan Rydz wisten de laatste 16 te bereiken, maar Brendan Dolan bereikte voor de tweede keer dit seizoen de finale.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning