Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - European Championship 2023

Briljant finishende Harrysson verrast Van Veen in Wieze

Andreas Harrysson heeft op briljante wijze afgerekend met Gian van Veen. De Zweed vond vier finishes van boven de 100 en kwam tot een gemiddelde van 107.27.

Een week geleden was Gian van Veen de beste Nederlander op de UK Open: na een sterk 2023 liet hij meteen zien dat ook 2024 zijn jaar moet worden. In België mocht hij zijn seizoen op de European Tour openen tegen Andreas Harrysson. De Zweed is vaak niet constant, maar laat ook af en toe zien geweldig te kunnen darten. Dat bleek: met een 106-finish deelde hij meteen in leg één een klap uit. Een 14-darter van ‘Dirty Harry’ volgde. Van Veen kon de kansen die hij kreeg niet pakken, want in leg drie werden de vijf pijlen die hij op de dubbels kreeg allemaal gemist. De Zweed profiteerde optimaal.

Harrysson kwam qua gemiddelde ruim boven de 100 uit, zeker nadat hij in leg vier ook nog 117 uitgooide. Van Veen stond er verbijsterd naar te kijken. Met een 14-darter kwam hij wel op het bord, maar hij moest toezien hij Harrysson met een 124-finish voor een 12-darter keihard terug sloeg. In stijl maakte hij het af: met nóg een 12-darter, dit keer met een 132-finish, kegelde hij Van Veen keihard uit het toernooi.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Andreas Harrysson: 107.27 / 66.7%
Gian van Veen: 100.72 / 12.5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *