Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Briljante Cullen overklast Price en wint groep 31

Nog twee groepen te gaan en dan zit de eerste groepsfase van de PDC Home Tour er op. Vanavond was het de beurt aan groep 31 met Gerwyn Price, Joe Cullen, Keegan Brown en Bradley Brooks.

Gerwyn Price mocht de avond beginnen met een duel tegen de jongeling Bradley Brooks. De Engelsman kwam snel met 2-0 voor, maar met legs in 15, 15 en 14 draaide de Welshman het om. Het werd nog 3-3 maar Price won alsnog met 5-3. Joe Cullen liet maakte daarna meteen duidelijk dat hij voor de groepzege kwam. Hij versloeg Brown met 5-2 en een gemiddelde van 106.17.

De twee verliezers van de eerste wedstrijden namen het daarna tegen elkaar op. Een echte wedstrijd werd het echter niet. Brown speelde een geweldige partij en met een gemiddelde van 101.31 versloeg hij Brooks met 5-1. De echte kraker stond daarna op het programma. De winnaar hiervan zou de grootste kanshebber op groepswinst worden. In de derde leg brak Cullen Price met een 13-darter, waarna ‘The Rockstar’ met een 18-darter op 3-1 kwam. Price voerde de druk op met een 10-darter en een 11-darter, maar twee 13-darters van Cullen waren genoeg voor de zege. Beide mannen kwamen ruim boven de 100 gemiddeld uit.

Cullen had zo aan een zege op Bradley Brooks genoeg voor groepswinst. Deze zege kwam nooit in gevaar. Brooks won zelfs geen leg, en dat kwam voornamelijk door weer een ontketende Cullen. Dit keer stopte het gemiddelde op 105.85. In de laatste wedstrijd van de avond streden Price en Brown zo alleen om de tweede plek. Price leek er met de winst vandoor te gaan, maar na een 13-darter van Brown kwam er nog een beslissende leg, die Brown keurig in 16 pijlen uitgooide.

Gerwyn Price 5-3 Bradley Brooks
Joe Cullen 5-2 Keegan Brown
Keegan Brown 5-1 Bradley Brooks
Joe Cullen 5-3 Gerwyn Price
Joe Cullen 5-0 Bradley Brooks
Keegan Brown 5-4 Gerwyn Price

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *