Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Championship 2023

Briljante finishes redden wisselvallige Noppert op Grand Slam

Makkelijk ging het niet, maar Danny Noppert is zijn Grand Slam of Darts begonnen met een overwinning. Mede door een 161-finish was hij te sterk voor Haruki Muramatsu.

Op het laatste moment plaatste Danny Noppert zich voor de Grand Slam of Darts, maar toch mocht de Fries als geplaatste speler aan het toernooi beginnen. Met Haruki Muramatsu kreeg hij in zijn openingswedstrijd een tegenstander waar hij niet elke dag tegen speelt. Met een 109-finish hoopte hij meteen indruk te maken, maar Muramatsu liet met een 15-darter daarna ook meteen zijn klasse zien. Nog een 15-darter, dit keer met een finish van 86, leverde ‘Rising Sun’ zelfs de voorsprong op.

De Japanner was scorend duidelijk de betere van de twee, maar twee briljante finishes hielden Noppert in de wedstrijd. 161 ging uit met Muramatsu wachtend op tops, terwijl een leg later 86 ook op de bull werd uitgegooid. Noppert kon er alleen maar om lachen. Een leg later keek hij wat minder blij na drie missers op de dubbels, waardoor de stand weer op 3-3 kwam. Toch greep ‘The Freeze’ uiteindelijk wel de zege: met legs in 21 en 16 pijlen zette hij de eindstand op 5-3.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Danny Noppert: 86.15 / 31.3%
Haruki Muramatsu: 90.41 / 18.8%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *