Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Briljante Price verdedigt Grand Slam titel met fabelachtig optreden

Een fenomenale Gerwyn Price heeft met speels gemak zijn titel op de Grand Slam of Darts verdedigt. Hij verpulverde Peter Wright met maar liefst 16-6, en kwam maar net tekort voor het hoogste gemiddelde in een Grand Slam finale ooit.

Een fantastische week darten werd op de zondagavond afgesloten met de finale van de Grand Slam of Darts. Net als vorig jaar wist Price de laatste wedstrijd te halen, en ook dit keer was een Schot zijn tegenstander: nu was het Peter Wright. Beide mannen stonden al eens eerder tegen over elkaar in een TV-finale. In 2017 versloeg Wright Price met 11-6 in de finale van de UK Open. De Welshman is echter wel flink doorgegroeid in de laatste twee jaar, en begon zelfs als lichte favoriet aan deze wedstrijd. Hij liet meteen zien waarvoor hij was gekomen, en met een 100-finish voor een 14-darter pakte hij direct de eerste break. Met een 13-darter gaf hij hier een goed vervolg aan. Wright begon wat matig, maar met een 15-darter leek hij nu toch wakker. Beide mannen pakten daarna voor de pauze nog een leg, waardoor de stand op 3-2 in het voordeel van Price kwam.

Met een 111-finish voor een 12-darter kwam ‘The Iceman’ geweldig de pauze uit. In de leg van Wright miste hij, na zes perfecte pijlen, twee dubbels voor nog een 12-darter, waardoor Wright met een 13-darter toch weer aansloot. Die aansluiting raakte hij daarna snel kwijt. Nog maar weer een 12-darter werd gevolgd door een 13-darter van Price. Zijn eigen leg hield hij dan weer in 15, waardoor de stand op 7-3 kwam. Price stond hier op een gemiddelde van 113.56. Wright kwam er echt niet aan de pas, en had zelf legs van 12 pijlen of minder nodig om nog tot een break te komen. Na zijn eigen leg te houden in 15 pijlen lukte het hem dat ook, in 11-pijlen snoepte hij een leg af van Price. Hij kreeg echter in hetzelfde aantal pijlen ook meteen de break weer terug om de oren. Met een 14-darter stoomde Price door, waarna hij met een geweldige 130-finish op de bull nog maar weer eens een enorme klap uitdeelde aan de Schot. Met 10-5 gingen ze de derde onderbreking in.

Als Wright nog enige hoop had op een goede afloop, dan werd dat door Price na de onderbreking flink weggejaagd. Met de slechtste leg van de wedstrijd, in 18 pijlen, pakte hij weer een leg, zelfs deze kon Wright niet winnen. Met een 14-darter pakte hij nog maar weer een break, waarna legs in 17, 12 en 14 de stand al op 15-5 brachten. Deze sessie werd zo met 5-0 gewonnen door Price, die de titel voor het oprapen had. Wright kon nog een leg pakken, maar toen was het toch klaar. Met een 17-darter maakte Price het klusje af. Een indrukwekkend optreden van Price, die liet zien één van de favorieten te zijn op het WK. Hij stijgt hiermee naar plek 3 op de wereld.

Gerwyn Price: 107.86 / 51.61%
Peter Wright: 96.28 / 54.55%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Briljante Price verdedigt Grand Slam titel met fabelachtig optreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *