Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Keane Barry

Brooks en Barry succesvol bij start Development Tour

Vrijdagochtend is een nieuwe seizoen van de Development Tour van start gegaan in Wigan. Net als twee jaar geleden wordt er op één gezamenlijke tour gestreden voor de titels. Vrijdag waren Bradley Brooks en Keane Barry succesvol.

Development Tour 1

Het allereerste toernooi van het weekend begon met 227 spelers, waaronder 26 Nederlanders. Van alle tourkaarthouders die mee mochten doen waren Danny Jansen en Josh Rock afwezig. Het niveau lag meteen hoog in de eerste rondes, zo noteerde Geert Nentjes een gemiddelde van 120 in zijn eerste wedstrijd. Daarnaast noteerde ook Sebastian Bialecki een gemiddelde van 105+ in de eerste ronde.

De grote namen kwamen de eerste rondes vrij eenvoudig door. Damian Mol, één van de nieuwe tourkaarthouders, moest zich in de tweede ronde al erkennen in Killian Heffernan. Hetzelfde gold voor Maikel Verberk en Roman Benecky. Bij de laatste 32 en laatste 16 stonden er dan ook een aantal hoogstaande partijen op het programma. Jurjen van der Velde versloeg Joshua Richardson en Rusty-Jake Rodriguez op een rij voor een plaats bij de kwartfinales. Niels Zonneveld, Bradley Brooks en Sebastian Bialecki lukten dit ook. Brooks had hiervoor wel wat geluk voor nodig, Leighton Bennett miste een matchdart.

Uiteindelijk bleven Bradley Brooks en de onbekende Christopher Holt over in de finale. ‘Bam Bam’ behaalde de finale na overwinningen op Nathan Ball (4-1), Angelo Balsamo (4-2), Pearce Todd (4-0), Danny Goddard (4-0), Leighton Bennett (4-3), Jacob Gwynne (5-2) en Sebastian Bialecki (5-4). Holt behaalde zijn allereerste PDC-finale ten koste van Jamie Flint (4-2), Xanti van den Bergh (4-0), Oliver King (4-0), Morgan Scott (4-1), Jurjen van der Velde (5-3) en Nathan Rafferty (5-4).

De eerste finale van het nieuwe seizoen ging tussen twee Engelsen. Brooks, de meest ervaren speler van de twee, schoot uit de startblokken door de eerste drie legs te pakken waaronder een 87-finish. Met een 13-darter wist Holt vervolgens zijn eigen leg te houden voor 3-1. Daar bleef het ook bij, Brooks won de laatste twee legs met een 122-finish voor de wedstrijd.

Bradley Brooks: 88,57 / 42%
Christopher Holt: 76,30 / 14%

Development Tour 2

Rond een uur of 15:00 uur begon het tweede toernooi met 229 spelers. De topspelers lieten opnieuw hun beste spel zien. Voor Kevin Doets en Nathan Rafferty was er dit keer minder succes. Doets verloor in de tweede ronde van een sterkspelende Jarred Cole met 4-1. Rafferty werd in de derde ronde met dezelfde cijfers verslagen door Gillian Koehoorn. In dezelfde ronde moesten we ook afscheid nemen van Geert Nentjes en de 16-jarige Fabian Schmutzler.

Bij de laatste 16 bleven de grote talenten toch wel over. Opnieuw zagen we Sebastian Bialecki, Rusty-Jake Rodriguez, Leighton Bennett, Niels Zonneveld en Jurjen van der Velde terug. Bialecki revancheerde zich bij de laatste 32 met een 4-3 overwinning op Brooks. Drie Ieren plaatsten zich voor de kwartfinales, waarvan er twee de finale behaalden. Keane Barry versloeg in de halve finales met een gemiddelde van 108 Cole met 5-1, terwijl Conor Heneghan met 5-3 won van Van der Velde.

Naast een overwinning op Cole won Barry op weg naar de finale ook nog van Kalem Marsh (4-0), Joey de Jong (4-0), Harry Gregory (4-1), Alex Jacques (4-3), Cavan Phillips (4-0) en Dom Taylor (5-0). De 23-jarige Heneghan wist zijn eerste PDC-finale te behalen. Dit deed hij naast een zege op Van der Velde met knappe overwinningen op Marvin van Velzen (4-2), Justin Hewitt (4-1), Keanu van Velzen (4-2), Craig Galliano (4-0), Sebastian Bialecki (4-3) en Niels Zonneveld (4-3).

De finale begon op een hoog niveau. Heneghan mocht de finale beginnen en deed dat met een 14-darter. Barry antwoordde erg sterk met een 118-finish in zijn eigen leg. Tot 4-4 gingen alle legs met de darts mee, waaronder finishes van 93,72 en 89 van Heneghan met Barry wachtend op een finish. Bij een stand van 4-4 wist ‘Dynamite’ in de beslissende leg van de finale een 180’er te produceren en pakte in 15 darts zijn derde Development Tour titel!

Keane Barry: 93,14 / 45%
Connor Heneghan: 85,85 / 44%

Nederlanders

De Nederlanders kenden een goede start aan het nieuwe seizoen. Jurjen van der Velde maakte de beste start, hij bereikte een kwartfinale en een halve finale op de eerste dag. Niels Zonneveld kende ook een succesvolle dag, hij verloor twee keer bij de kwartfinales. Daarnaast wisten Kevin Doets en Owen Roelofs allebei één keer de laatste 16 te bereiken.

Order of Merit

Na de eerste dag van twee toernooien leidt Keane Barry de Development Tour Order of Merit. Hij pakte net als Bradley Brooks 2100 pond op de eerste dag, maar omdat de Ier het toernooi won mag hij aangeduid worden als koploper. Jurjen van der Velde staat op een keurige vijfde plek, twee plaats daarachter staat Niels Zonneveld. Na 24 toernooien plaatsen de top twee van de ranking zich voor het WK, en daarnaast liggen er ook nog tourcards in het verschiet.

  1. Keane Barry 2100
  2. Bradley Brooks 2100
  3. Conor Heneghan 1050
  4. Christopher Holt 1000
  5. Jurjen van der Velde 800
  6. Sebastian Bialecki 700
  7. Niels Zonneveld 600
  8. Jarred Cole 550
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *