Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Simon Whitlock

Brown, Bunting, Hughes en Whitlock bereiken halve finales in Praag

Afgelopen avond werden de kwartfinales van de Czech Darts Open gespeeld. Lees hier meer.

Keegan Brown vs Mensur Suljovic
De kwartfinales begon met Keegan Brown tegen Mensur Suljovic. De partij begon met een enorm hoog niveau. Suljovic begon met een break in 14 darts. Brown kwam terug met 3 legs op een rij in 13,13 en 12 darts voor een 3-1 voorsprong. Suljovic brak in de vijfde leg terug met een 12-darter voor 3-2. In de zesde leg miste Suljovic 3 darts op de dubbel voor 3-3, met een 107-finish brak Brown naar 4-2. De break werd vervolgens verzilverd met een 65-finish. Met een 17-darter zorgde ‘The Needle’ ervoor dat hij dankzij een 6-2 overwinning de halve finales van de Czech Darts Open bereikte.

Stephen Bunting vs Daryl Gurney
De tweede kwartfinale ging tussen Stephen Bunting en Daryl Gurney. De eerste 7 legs gingen met de darts mee, waardoor Bunting een voorsprong van 4-3 had. In leg 8 miste Gurney een 114-finish voor 4-4, Bunting brak de Noord-Ier met een 100-finish voor een 5-3 voorsprong. In de negende leg miste Bunting tops voor een 160-finish, maar mocht terug komen en gooide D10 voor een 6-3 overwinning.

Ian White vs Jamie Hughes
De derde kwartfinale ging tussen de nummer 2 geplaatste Ian White en Jamie Hughes. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg plaatste Hughes de break met een 106-finish voor een 3-1 voorsprong. White kwam ijzersterk terug, met finishes van 52,56 en 120 kwam de Engelsman 4-3 voor. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee, waaronder een 164-finish van White voor 5-5. In de beslissende leg bleek Hughes de beste en won dankzij een 14-darter. Hughes zal het toernooi moeten winnen, als hij de World Matchplay wil halen.

Mervyn King vs Simon Whitlock
De laatste kwartfinale ging tussen Mervyn King en Simon Whitlock. Whitlock begon als beste aan de partij. Hij pakte de eerste 2 legs van de partij. In de derde leg brak King met een 138-finish terug naar 2-1, maar met een 85-finish plaatste Whitlock direct de rebreak voor 3-1. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. Met een 16-darter plaats King de break, waardoor de Engelsman terug kwam tot 4-3. Met een 17-darter hield ‘The King’ zijn eigen leg, waardoor het 4-4 werd. Met een 79-finish hield Whitlock zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. Met een 15-darter pakte Whitlock de 6-4 overwinning!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *