Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Brown en Clayton winnen in korte sessie

Vanwege de positieve test van Kleermaker stonden er maar drie wedstrijden op het programma op de zondagavond. Naast die van De Zwaan kwam ook onder andere Keegan Brown en Jonny Clayton in actie.

Keegan Brown vs Ryan Meikle

Twee nog jonge Engelsmannen mochten de avond gaan openen. Brown is al even bezig bij de PDC, Meikle is een aanstormend talent. Op papier leek Brown ook de favoriet, maar 2020 is vooralsnog niet zijn jaar. Hij werd in deze wedstrijd ook meteen in leg één gebroken, nadat Meikle een knappe 82-finish gooide. Brown herstelde dit keurig met een 113-finish voor ook een 15-darter. Hij volgde dit op met een 111-finish. Meikle stond beide keren onder de 100 te wachten. ‘The Barber’ peuterde er ook nog een beslissende leg uit, maar moest toezien hij Brown die in 15 pijlen won.

Met een 13-darter schoot Brown uit de pauze en brak hij Meikle meteen. Een 18-darter later had hij die break ook verzilverd. Met zijn derde 100+ finish in 8 legs, dit keer een 126 op de bull, zorgde hij er zelfs voor dat hij de set van Meikle met 3-0 won.

Brown mocht de derde set beginnen en startte prima met een 17-darter. Meikle haakte aan met een 119-finish voor een 12-darter, maar door twee dubbels te missen in de leg daarna kon hij de break maar niet pakken die hij nodig had. Hij redde zijn wedstrijd daarna nog wel even met een 13-darter. In de beslissende leg moest hij nu breken om in het toernooi te blijven, maar de pijl die hij kreeg op de bull ging er niet in. Brown gooide 85 in twee pijlen uit en won zo de wedstrijd, waarin hij toch wel indruk maakte, met 3-0.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Keegan Brown: 93.81 / 56.25%
Ryan Meikle: 96.66 / 36.36%

Jonny Clayton vs John Henderson

Al om 20.50 was het tijd voor de laatste pot van de avondsessie. In deze tweede ronde partij namen “The Highlander” John Henderson en “The Farret” Jonny clayton het tegen elkaar op. Jonny Clayton is de geplaatste speler en was dus de eerste ronde vrij. John Henderson had al een spannende pot gewonnen van Kantele.

Dat Jonny Clayton de geplaatste speler was, was nog niet goed te zien aan het begin van de wedstrijd. Hij begon niet overdreven goed. De eerste leg kon Henderson houden met een 15-darter, Clayton had vervolgens 19 pijlen nodig om zijn leg te mogen houden. Clayton had ook slechts twee legs nodig om warm te worden. Hij begon de derde leg met twee keer 140 en gooide zo een 13-darter voor de voorsprong, vervolgens kreeg hij ook vijf beurten om te breaken en de eerste set te pakken.

Jonny Clayton kon het niveau niet vasthouden in de tweede set en dit zou John Henderson dus kansen moeten geven. De gemiddeldes gingen achteruit en ook finishend was het moeilijk om de dubbel te vinden. De eerste leg leek het nog fantastisch te gaan door de twee maximale scores van Clayton, maar dit werd uiteindelijk slechts een 14-darter. Vervolgens gaf Henderson zes beurten aan Clayton om zijn leg te houden. Toch probeerde Henderson nog wel tegen te stribbelen, met een 109 finish hield hij nog een leg, maar Henderson wist niet te breaken. Clayton mocht zijn leg houden met een moeizame 21-darter, waar de vijfde dubbel er uiteindelijk invloog.

Dan leek de wedstrijd dus eenvoudig de kant van Jonny Clayton op te vallen, maar John Henderson wist zichzelf te redden in de vierde set. De eerste leg was nog voor Clayton, maar vervolgens 112 uit om de leg te houden en 85 voor de break. De eigen leg was ook voor Henderson met een 15-darter en zo pakte Henderson de derde set door sterk finishend werk met 3-1.

In de derde set was de comeback van John Henderson in gang gezet, de gemiddeldes van de heren kropen naar elkaar toe en het werd echt een spannende partij. Het niveau liet de wensen wel over en beiden spelers waren niet in staat om binnen vijf beurten uit te zijn. De eerste twee legs gingen eenvoudig naar Henderson door twee 16-darters, hij had nu vijf legs achter elkaar gewonnen. Clayton stond deze set dus 2-0 achter, maar hij wist het tij te keren. In de derde leg kreeg Henderson drie pijlen om de stand weer helemaal gelijk te trekken, hij faalde en Clayton profiteerde. De volgende leg gooide Clayton 140 uit en in de laatste leg was een 17-darter genoeg om de wedstrijd binnen te halen. Clayton speelde niet grootst en moest overleven, maar hij won de tweede ronde wel en is door.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 90.8 / 36%
John Henderson: 86.83 / 30.43%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *