Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Keegan Brown

Brown, Kenny en Perez grijpen tourkaart in UK

Keegan Brown, Nick Kenny en Christian Perez hebben in Milton Keynes een tourkaart veroverd. Adam Smith-Neale zegevierde op dag vier, waardoor hij het laatste plekje greep.

Hoe verging de dag?

Nog geen enkele speler was op dag vier van UK Q-School al 100% zeker van een tourkaart via de ranking: het beloofde zo een nerveuze en spannende dag te worden. Van de top negen was Mark McGeeney het snelste de pineut: ‘The Gladiator’ verloor van Lee Evans, waardoor zijn kansen op een tourkaart verdwenen. Ook Andy Hamilton kon zijn status niet waarmaken. De voormalig WK-finalist verloor bij de laatste 64 van Stephen Rosney (6-5), waardoor ook ‘The Hammer’ niet terugkeert op de Pro Tour.

Dylan Slevin maakte wel weer indruk. De jonge Ier stootte door naar de kwartfinale, waarmee hij zijn tourkaart bevestigde. Keegan Brown verzekerde zich ook van een direct terugkeer naar de profs, ook al verloor hij in zijn eerste wedstrijd van Stephen Rosney (6-5). Fallon Sherrock kwam net een aantal punten tekort. De Engelse verloor bij de laatste 64 van Robert Collins (6-3), waardoor ze op 5 punten eindigde. Voor Nick Kenny en Andy Boulton volgde in de kwartfinale een pittige partij: de winnaar zou een tourkaart pakken, de verliezer zou met lege handen naar huis keren. De Welshman bleek de sterkste en keert terug bij de PDC.

Het laatste overgebleven plekje kwam ook daadwerkelijk op de allerlaatste wedstrijd aan. Nick Kenny, die dus al zeker was, trof Adam Smith-Neale. De Engelsman moest de finale winnen voor een tourkaart: mocht hij dat niet doen, dan zou Conan Whitehead profiteren. Met zeges op Michael Huntley (6-4), Dom Taylor (6-5) en Jake Jones (6-4) opende hij de dag sterk, waarna ook Mark Challenger (6-1), Lewis Pride (6-4) en Prakash Jiwa (6-4) verslagen werden. Kenny kende in de eerste drie rondes weinig tegenstand: Robert Rickwood (6-2), Jim Moston (6-3) en Paul Mitchell (6-0) werden eenvoudig verslagen. Cam Crabtree (6-4), Andy Boulton (6-2) en Callum Goffin (6-3) volgden, waardoor de finale werd bereikt.

Finale

Kenny was al binnen, Smith-Neale moest winnen. De eerste vier legs gingen gelijk op, maar daarna nam de Engelsman de touwtjes in handen. Met een 12-darter vond hij de break, waarna hij die verzilverde met een 15-darter. Een 17-darter later stond hij op matchpoint. Kenny leek nog terug te komen, maar een beslissende leg kwam er niet. Een 17-darter was genoeg voor ‘Big Dog’, waardoor hij voor het eerst een tourkaart greep. Conan Whitehead valt net buiten de boot.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Adam Smith-Neale: 94.53 / 38%
Nick Kenny: 90.78 / 27%

Uitslagen

Kwartfinales
Prakash Jiwa 6-5 Dylan Slevin
Adam Smith-Neale 6-4 Lewis Pride
Callum Goffin 6-5 James Howard Hughes
Nick Kenny 6-2 Andy Boulton

Halve Finales
Adam Smith-Neale 6-4 Prakash Jiwa
Nick Kenny 6-3 Callum Goffin

Finale
Adam Smith-Neale 6-4 Nick Kenny

Stand

Christian Perez verloor vandaag met 6-5 van Lewis Pride, iets wat net genoeg bleek te zijn om een tourkaart te grijpen. Had de man uit de Filipijnen een leg minder gewonnen, dan was Conan Whitehead op plek negen geëindigd. Keegan Brown is in de UK de enige speler die meteen zijn tourkaart weer terug verovert. Voor de volledige eindstand, klik hier.

  1. Dylan Slevin 9 (+24)
  2. Lee Evans 8 (+24)
  3. Stephen Burton 8 (+10)
  4. Nick Kenny 7 (+29)
  5. Keegan Brown 7 (+22)
  6. Adam Warner 7 (+19)
  7. Graham Hall 6 (+28)
  8. Callum Goffin 6 (+14)
  9. Christian Perez 6 (+12)
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *