Brown laat Wade ontsnappen, ook Dolan naar de laatste 16

Naast Chris Dobey hebben ook James Wade en Brendan Dolan de laatste 16 bereikt van het WK in “Alexandre Palace” in London. Dolan maakte gebruik van een met zijn rug tobbende Mervyn King en won met 4-2. James Wade moest van ver komen om Keegan Brown te verslaan. Hij kwam met 3-1 achter, maar toont karakter door de wedstrijd te keren en met 4-3 te winnen. En daar zag het lange tijd niet na uit.

In de eerste leg van de eerste set mist Wade 5 setdarts en dat breekt de Engelsman op. Brown maakt gebruik van de break en wint de eerste set met 3-2. Wade, uitgejouwd door het publiek, omdat hij in de vorige ronde iets te fanatiek juichte richting zijn tegenstander. Komt in de tweede set terug van een 2-0 achterstand tot 2-2 en lijkt de boel recht te trekken. Maar Brown toont karakter en gooit 80 uit naar een 2-0 voorsprong in sets. In de derde set mist Wade minder dubbels en komt relatief eenvoudig terug tot 2-1. Keegan Brown, hij is vernoemd naar de voormalig topvoetballer Kevin Keegan, begint de vierde set goed met een 117 finish. Ooit werd hij genoemd als het grootste Engels talent, die belofte maakte hij de laatste jaren niet waar, maar in de vierde set toont hij zijn grote talent en komt gedecideerd op een 3-1 voorsprong. Wade is niet voor niets de nummer 9 van. T de wereld “the machine” hersteld zich en komt terug tot 3-2De zesde set kent een ongemeen spannend verloop bij 2-2 lijkt Brown door te drukken, maar met een score van 23 verprutst hij de leg en gooit Wade met 72 zich naar de beslissende set. Brown kan het nivo niet meer vasthouden en laat Wade ontsnappen. Op een 2-0 achterstand komt “the needle” terug tot 2-1 maar met een mooie 101 finish is Wade te sterk en beslist de wedstrijd.

Brendan Dolan-Mervyn King
Brendan Dolan is bezig met een sterk optreden op het WK. De man die ooit als eerste in het dubbel in dubbel out toernooi een 9 darter gooide, wat hem de bijnaam “the history maker” opleverde, begint uitstekend en lijkt zijn oude vorm terug te krijgen. King die vooral in de tweede set last van zijn rug lijkt te hebben kan weinig doen en staat snel met 2-0 achter in sets. Na de pauze lijkt King een forse pijnstiller te hebben genomen. Want hij oogt herboren en brengt de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Hij wint 2 sets achter elkaar en brengt zo de stand op 2-2. Dat King een vechter is bewijst hij in de volgende set waar hij van een 2-0 achterstand terugkomt tot 2-2. Maar Dolan, die altijd onverstoorbaar zijn pijlen gooit, pakt de vijfde leg. En begint voortreffelijk aan de zesde set. Met een 107 en 105 finish komt hij op 2-1 en met zijn eerste matchdart beslist hij dan toch de wedstrijd.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning