Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Stephen Bunting

Bunting blijft indruk maken en verslaat Ratajski

Stephen Bunting kent een ongelofelijk goed WK. Voor het eerst in zijn carrière behaald hij de halve finale na een enorm sterke partij tegen Krzysztof Ratajski.

Een toch wel verrassende kwartfinale: Krzysztof Ratajski vs Stephen Bunting. Voor beide mannen lag er een enorme kans om voor het eerst in hun carrière een halve finale op het PDC WK te halen. Zoiets brengt ook extra druk met zich mee en dat kon wel eens beslissend zijn. Ratajski begon in ieder geval goed aan de wedstrijd: hij brak Bunting meteen met een 104-finish. Daarna viel hij ineens ver terug. In zijn eigen leg miste hij twee pijlen, waarna hij in de vierde leg nog drie miste. Zonder heel goed te spelen hield Bunting zijn eigen set zo toch eenvoudig met 3-1.

Bunting versnelt

Waar Bunting niet tot een topniveau kwam in set één, deed hij dat wel in set twee. Met een 127-finish voor een 12-darter brak hij de Pool meteen, waarna hij zijn eigen leg in 13 pijlen hield. Met een 14-darter brak hij nog een keer, met een gemiddelde van 115 in deze set als gevolg. ‘The Bullett’ stond erg sterk te spelen, maar moest in zijn eigen set wel meteen zijn leg afstaan aan Ratajski. Door in 13 pijlen meteen terug te breken herstelde hij dit. Beide mannen volgden met een 15-darter. Ratajski had nu een goede decider nodig om in de wedstrijd te blijven, maar dit mislukte. Bunting sloeg toe in 13 pijlen en zette de stand op 3-0.

Ratajski vergeet aan te haken

Ratajski moest aan de bak. Met een 14-darter in zijn eigen leg startte hij, waarna een 11-darter hem de break opleverde. Na twee gemiste setdarts moest hij echter toch weer gaan vrezen. Bunting noteerde een 106-finish, waarna ook een 13-darter in zijn eigen leg volgde. De druk stond volledig op Ratajski. De Pool begon niet geweldig en moest een setdart van Bunting overleven. Toch haalde hij de set nog binnen en zo bleef het een wedstrijd.

Om echt aan te haken moest hij nu de set van Bunting af gaan pakken. Dit leek ook daadwerkelijk te gaan gebeuren, nadat hij een 2-0 voorsprong pakte. Toch ging het helemaal mis. Bunting hield zijn eigen leg in 14 pijlen, waarna hij met ‘The Big Fish’, een 170-finish, de stand weer op 2-2 bracht. Omdat hij ook nog de laatste leg mocht beginnen had hij de volledige controle weer en met een 14-darter pakte hij zo alsnog de set: 4-1.

Ratajski groeit in de wedstrijd

De Pool kon zo helemaal overnieuw beginnen in de jacht op een comeback. Het eerste doel: zijn eigen set houden. Hij begon goed met een 17-darter, zag Bunting weer langszij komen, maar met back-to-back 14-darters sleepte hij de set binnen. Zijn niveau ging omhoog, het niveau van Bunting ging langzaam omlaag. Voor Ratajski was dit een hoopvol teken: hij had nu een break nodig in de set van de Engelsman. In de eerste leg was hier geen beginnen aan: Bunting gooide een 11-darter. ‘The Bullett’ kreeg daarna zelfs vier pijlen om op matchpoint te komen, maar dit mislukte. Hij kreeg een extra klap in de leg daarna, doordat Ratajski met een 124-finish recht in het midden van de bull de break te pakken had. Met een 14-darter verzilverde hij deze break en zo kwam de stand op 4-3 in sets. De spanning was terug.

Bunting blijft verbazen

Die spanning moest tot een hoogtepunt gaan komen in een beslissende set, maar dan moest Ratajski nog wel eerst zijn eigen set houden. Dit leek meteen mis te gaan: Bunting brak meteen in 12 pijlen. Door zijn eigen leg te houden kwam de Engelsman weer op matchpoint, en dit keer was het wel meteen raak. Hij brak de Pool in 15 pijlen, waarbij zijn eerste matchdart meteen raak was. Bunting lijkt in de vorm van zijn leven: kan hij stunten door wereldkampioen te worden?

Krzysztof Ratajski: 97.58 / 38.89%
Stephen Bunting: 101.01 / 52.78%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *