Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Stephen Bunting

Bunting verslaat Chisnall, Cross eenvoudig langs King

Stephen Bunting en Rob Cross hebben zich afgelopen donderdagmiddag geplaatst voor de laatste 16 van het PDC WK. Dave Chisnall en Mervyn King werden verslagen. Lees hier meer.

Rob Cross vs Mervyn King

De adrenaline was nog volop aanwezig op het podium na de wedstrijd van Van Duijvenbode tegen Smith, maar Cross en King zorgden ervoor dat dit snel verdween. Het leek al snel eenrichtingsverkeer te worden. Met legs in 15, 16 en 15 snelde Cross naar setwinst: King kreeg geen enkele pijl op een dubbel. Set twee volgde hetzelfde scenario. Wederom won Cross alle legs (dit keer in 13, 15 en 13 pijlen) en weer kreeg King geen enkele kans op de buitenste ring.

‘The King’ stond al behoorlijk te zweten en werd ook nog eens compleet weggespeeld door Cross. Ook in de derde set kwam hij lang niet in de buurt van ‘Voltage’. Cross gooide legs in 15 en 17 pijlen en leek ook hier op weg naar setwinst. Vanuit het niets kwam King daarna toch op het bord: met een 136-finish sloot hij aan. Toch ging de set verloren: drie missers op dubbel 18 kostten hem de kop. Toch liet hij nog even zien wel te kunnen vechten. Met een 12-darter brak hij Cross meteen in set vier, waarna een 15-darter hem zijn eigen leg opleverde. Cross sloot aan, maar met een 17-darter verkleinde King de achterstand tot 3-1. Hij mocht ook nog beginnen aan set vijf en zo stegen zijn kansen. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna King toch weer de fout in ging. Een pijl op dubbel 19 werd gemist, waardoor Cross terugkwam om de leg op te rapen. Een 14-darter volgde: de Engelsman greep de zege en maakte bij vlagen veel indruk. Chris Dobey wacht op vrijdag.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 99.13 / 43.3%
Mervyn King: 92.1 / 31.3%

Dave Chisnall vs Stephen Bunting

De middagsessie werd afgesloten met Dave Chisnall tegen Stephen Bunting. Bunting mocht de wedstrijd beginnen en hield met een 126-finish via de bull zijn eigen leg, nadat Chisnall een 138-finish miste op dubbel 12. Chisnall hield vervolgens zijn eigen leg, waarna hij Bunting met een knappe 114-finish brak. De Engelsman trok een leg later de set met 3-1 naar zich toe door een 11-darter in zijn eigen leg te produceren. Bunting kwam ijzersterk uit de pauze, met legs in 14, 13 en 10 darts trok de Engelsman de stand snel gelijk; 1-1. Chisnall kreeg kansen, maar miste steeds één pijl op de dubbel om de leg te pakken.

Dit goede gevoel nam hij mee naar de derde set. Met een 60-finish hield Bunting zijn eigen leg. In de leg die volgde kreeg Chisnall 83 niet van het bord, Bunting profiteerde en plaatste in 16 darts de break. In de derde leg gooide Chisnall twee maximale scores om na 9 darts op 41 te wachten, maar kreeg geen kans meer. Met een 140-finish met twee keer tops kwam ‘The Bullet’ op een 2-1 voorsprong in sets. In de vierde set gingen de eerste twee legs met de darts mee, waaronder een 121-finish van Chisnall. In de derde leg kreeg Bunting één pijl op de bull om te breaken, maar miste. Chisnall gooide dubbel 16, waarna Bunting met een 81-finish er 2-2 van maakte. In de vijfde leg was Bunting nergens te bekennen, waardoor ‘Chizzy’ met een 15-darter er 2-2 in sets van maakte.

Na de laatste pauze begon Chisnall goed, met twee 180’ers en een 73-finish brak hij Bunting. Lang kon hij er niet van genieten, Bunting maakte een leg later de break meteen ongedaan door een 12-darter te gooien (inclusief 6 perfecte darts). Bunting vervolgde dit met een 14-darter in zijn eigen leg, waardoor hij op een 2-1 voorsprong kwam. Het lukte Chisnall niet om een beslissende leg af te dwingen, Bunting gooide 64 uit en pakte daarmee opnieuw de voorsprong in sets; 3-2.

In de zesde set werd Chisnall meteen gebroken, met een 104-finish kwam het er beter en beter uit te zien voor Bunting. Toch gooide hij een matige eigen leg, waardoor hij Chisnall de kans gaf om terug te breaken. Deze kans pakte hij met beide handen aan, hij brak met een belangrijke 108-finish meteen terug. Ook Chisnall kan dit niet vervolgen met het houden van zijn eigen leg, Bunting checkte 79 en mocht gaan gooien voor de wedstrijd. Bunting begon goed aan de leg, maar de wegzetbeurten waren erg matig. Hierdoor kreeg hij maar één matchdart op tops, maar miste. Chisnall bleef koel en brak via dubbel 5 met zijn laatste pijl terug; 2-2. In de beslissende leg kreeg Chisnall één pijl op tops voor een 120-finish om er 3-3 van te maken, maar miste. Bunting gooide tops met zijn tweede pijl en versloeg zo goede vriend Chisnall met 4-2 (1-3,3-0,3-0,2-3,3-1,3-2) in sets voor een plaats in de laatste 16.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 102,24 / 57,7%
Dave Chisnall: 101,82 / 40,9%

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *