Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Stephen Bunting

Bunting wint, Price deelt tikje uit aan van Gerwen

Stephen Bunting heeft Super Series 5 afgetrapt met een titel. Hiermee deed de man uit Liverpool goede zaken met het oog op de World Matchplay. Nederlanders Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen bereikten de kwartfinale.

Hoe verging de dag?

De vijfdaagse dartsmarathon in Coventry werd vandaag afgetrapt met Players Championship 17. Eén belangrijk toernooi met de laatste kans voor veel spelers om zich te plaatsen voor de World Matchplay die later in juli plaatsvind. Als Raymond van Barneveld zijn comeback wil maken in de ‘Winter Gardens’ in Blackpool heeft hij nog een paar goede dagen nodig. ‘Barney’ begon zijn dag indrukwekkend met een gemiddelde van 115 wervelde hij langs Justin Pipe. Ook versloeg hij andere grote namen zoals Chris Dobey en Devon Petersen. Uiteindelijk kwam hij tot de kwartfinale hij gestuit werd door Engelsman Stephen Bunting. Ook voor Martijn Kleermaker staat er veel op het spel deze dagen. Hij heeft nog een paar duizend pond nodig om zich te kwalificeren voor de World Matchplay. De snelle Nederlander bereikte de laatste 32 waar hij gestuit werd door een uitstekend spelende Michael van Gerwen. Ook al kreeg Michael van Gerwen in de kwartfinale klop van aartsrivaal en nummer 1 van de wereld Gerwyn Price, belooft zijn spel veel voor de komende dagen, echter zal het hem niet bepaald blij maken dat Price hem klopte na een 5-1 voorsprong. Andere goed presterende spelers waren Mervyn King en Brendan Dolan die de kwartfinale behaalden en uiteindelijk verloren van de spectaculaire José de Sousa en de dansende Dimitri van den Bergh. Ook Nederlander Maik Kuivenhoven maakte indruk door onder andere Nathan Aspinall en Adrian Lewis te verslaan. Uiteindelijk verloor de Westlander in de achtste finale.

Tegenvallers van de dag waren wederom Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan. De twee Nederlanders winnen al het hele jaar bijzonder weinig en bij Klaasen moet je jezelf afvragen of het nog veel zin heeft op deze manier. Hij is tenslotte een voormalig wereldkampioen, maar op de vloer komt hij totaal niet uit te voeten. Wederom was de eerste ronde het eindstation na een ontluisterende nederlaag tegen John Henderson, waarbij Klaasen voor de zoveelste keer een ‘last leg decider’ verloor. Ook De Zwaan heeft het zwaar dit jaar. Hij verloor vandaag kansloos met een gemiddelde van slechts 85. Ook lijkt Glen Durrant voor spek en bonen mee te doen op de World Matchplay. Met nog geen 80 gemiddeld verloor de Engelsman met 6-0 van zijn landgenoot Ritchie Edhouse. Andere Nederlanders zoals Ron Meulenkamp, Jermaine Wattimena en Niels Zonneveld haalde de tweede ronde. Dirk van Duijvenbode bereikte de derde ronde, waar hij verloor van Vincent van der Voort, die zijn waterloo een ronde later vond.

Finale

Stephen Bunting boekte verassend de finale na zeges op onder andere Raymond van Barneveld en Gerwyn Price. De man uit Liverpool speelde tegen de Belg Dimitri van den Bergh, die zijn tweede finale van het jaar speelde. De ‘Dreammaker’ versloeg onder andere José de Sousa en Vincent van der Voort. Bunting begon voortvarend en pakte een snelle 4-1 voorsprong. Het beste leek eraf bij Van den Bergh die met een 20-darter nog terug kwam tot 4-2, maar nadat Bunting een 10-darter gooide was het wel zo goed als over. Met een 8-4 overwinning pakte Bunting zijn eerste titel in 5 jaar en een belangrijke met het oog op de World Matchplay, waar Bunting nu zo goed als zeker is voor geplaatst.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 95,24 / 40%
Dimitri van den Bergh: 92,60 / 31%

Uitslagen

Kwartfinales
Stephen Bunting 6-2 Raymond van Barneveld
Gerwyn Price 6-5 Michael van Gerwen
José de Sousa 6-3 Mervyn King
Dimitri van den Bergh 6-3 Brendan Dolan

Halve Finales
Stephen Bunting 7-5 Gerwyn Price
Dimitri van den Bergh 7-4 José de Sousa

Finale
Stephen Bunting 8-4 Dimitri van den Bergh

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *