Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Bunting zonder veel moeite naar groepswinst op PDC Home Tour

Twee voormalig Premier League sterren traden aan tijdens dag 18 van de PDC Home Tour. De groep werd aangevuld door twee spelers uit de lagere regionen van de PDC, Harald Leitinger en Nathan Derry.

Op voorhand leek het duel tussen Bunting en Huybrechts de beslissende wedstrijd te worden. Echter leek in wedstrijd één al een stunt in de maak. Harald Leitinger kwam met 4-3 voor tegen Stephen Bunting, maar door legs in 14 en 13 pijlen sleepte ‘The Bullet’ toch de overwinning uit het vuur. Kim Huybrechts deed ook wat van hem verwacht werd. Hij versloeg Nathan Derry in een matige partij met 5-2.

Leitinger, aan het begin van dit jaar verrassend winnaar van een Tour Card, denderde werkelijkwaar over Nathan Derry heen in de derde wedstrijd. De Oostenrijker won met 5-0 en deed zo zeker weer mee om groepswinst. Bunting en Huybrechts deden dat ook, maar na hun onderlinge duel was het Bunting die er het beste voorstond. Het werd maar liefst 5-1 voor de Engelsman, die de laatste leg won in 11 pijlen.

Huybrechts had zo dus wat geluk nodig. Hij moest ten eerste ruim winnen van Leitinger om nog een kans te hebben. Dit gebeurde ook, want met een gemiddelde van bijna 102 won hij met 5-1. Een overwinning van Bunting zou echter alles weer te niet doen. Tegen Derry was dit ook niet zo moeilijk. Bunting won met 5-1 en met drie overwinningen won hij zo ook de groep.

Stephen Bunting 5-4 Harald Leitinger
Kim Huybrechts 5-2 Nathan Derry
Harald Leitinger 5-0 Nathan Derry
Stephen Bunting 5-1 Kim Huybrechts
Kim Huybrechts 5-1 Harald Leitinger
Stephen Bunting 5-1 Nathan Derry

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *