Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richie Burnett vs Geert Nentjes

Burnett pakt WK-ticket, Nederlanders verliezen tourkaart

Alle 96 spelers voor het PDC WK zijn bekend! Afgelopen maandagmiddag werden de laatste drie tickets verdeeld op het laatste kwalificatietoernooi voor tourkaarthouders in Barnsley. Lees hier meer.

Nederlanders verliezen tourkaart

Het werd een teleurstellende dag voor veel van de Nederlandse deelnemers. Berry van Peer, Jeffrey de Zwaan en Maik Kuivenhoven wisten zich niet te kwalificeren en zijn definitief hun tourkaart kwijt. Ron Meulenkamp kwalificeerde zich ook niet, maar moet op een mirakel hopen om zijn tourkaart te behouden. De Nederlander staat momenteel op plaats 59, waar de top 64 hun tourkaart behoudt.

Ervaren spelers als Joe Murnan, Steve West, Scott Mitchell en John Henderson moeten ook terug naar Q-School als ze terug op de tour willen.

Burnett keert terug

Richie Burnett was het verhaal van de dag. Met overwinningen op Bradley Brooks (6-4), Kevin Burness (6-4), Brian Raman (6-3, 110 gemiddeld) en David Evans (7-3). ‘The Prince of Wales’ speelde voor het laatste in Alexandra Palace, tijdens het PDC WK van 2013/2014!

Ryan Joyce viel op de Pro Tour Order of Merit net buiten kwalificatie voor het WK. Maandagmiddag kwalificeerde hij zich alsnog door Jamie Clark in de finaleronde met 7-3 te verslaan. In de tweede ronde had de Engelsman wel wat geluk nodig, Rusty-Jake Rodriguez miste matchdarts.

De laatste speler die het kwalificatietoernooi doorkwam was Jeff Smith. De Canadees moest zich kwalificeren om de hoop om zijn tourkaart te kunnen behouden te vergroten. Smith versloeg Nick Fullwell met 7-1 in de finaleronde, maar zal op het WK zeker een wedstrijd moeten winnen om zijn tourkaart helemaal veilig te stellen.

De loting voor het WK wordt maandagavond om 19:30 uur Nederlandse tijd voltrokken en is hier te volgen.

Uitslagen

Laatste 12
Richie Burnett 6-3 Brian Raman
David Evans 6-3 Connor Scutt
Ryan Joyce 6-3 Gordon Mathers
Jamie Clark 6-4 James Wilson
Nick Fullwell 6-5 Luc Peters
Jeff Smith 6-5 Steve Lennon

Finaleronde
Richie Burnett 7-3 David Evans
Ryan Joyce 7-3 Jamie Clark
Jeff Smith 7-1 Nick Fullwell

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *