Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Callan Rydz

Callan Rydz slaat toe: eerste proftitel voor Engelsman

Callan Rydz heeft op dag twee van de Super Series de titel gepakt. De jonge Engelsman versloeg in wederom een spannende finale Jonny Clayton, die net als op dag één de finale verloor.

Hoe verging de dag?

Na een enerverende start van het nieuwe seizoen stond vandaag dag twee van de Super Series op het programma. Joe Cullen zegevierde gisteren, maar er waren meer spelers die indruk maakten. Eén van die spelers, Jonathan Worsley, ging vandaag al in ronde één onderuit (6-2 tegen Gerwyn Price). Ook Lewis Williams en Keane Barry konden hun succes van dag één niet herhalen. Meer grote namen sneuvelden al snel: Rob Cross en Peter Wright vlogen er al na hun eerste wedstrijd uit. Beide spelers kenden een tegenstander die ruim boven de 100 gemiddeld speelde, zo verloor Cross van Martin Schindler (103.4 en 6-3) en verloor Wright van Alan Soutar (105 en 6-2).

Na een 9-darter van Michael Smith op de openingsdag was het vandaag de beurt aan Adrian Lewis voor een perfecte leg. Hij deed dit tegen Jeff Smith, waarvan hij in een beslissende leg alsnog verloor. Dave Chisnall en Dirk van Duijvenbode waren de absolute uitblinkers in deze ronde: beide mannen noteerden een gemiddelde van ruim 112. Alan Soutar volgde zijn 105 gemiddelde van ronde één op met nog een gemiddelde van 105.

Na een matige dag gisteren kwam Van Gerwen ook vandaag niet helemaal in zijn spel. Tegen Hunt overleefde hij bij de laatste 64 nog matchdarts, maar bij de laatste 16 verloor hij toch ruim van een geweldig spelende Jonny Clayton. Chas Barstow en Rusty-Jake Rodriguez, beide niet in het bezit van een Tour Card, moesten ook in deze ronde hun meerdere in hun tegenstanders erkennen. John Michael deed het nog een stapje beter: waar Worsley gisteren de verrassing was, was de Griek dat vandaag. Hij haalde de kwartfinale, waarin hij verloor van Nathan Aspinall.

Finale

Een bekend gezicht in de finale van PC2. Net als op dag één was het Jonny Clayton die de finale haalde en ook dit keer lukte dit met een aantal indrukwekkende prestaties. In vier van zijn zes overwinningen kwam zijn gemiddelde uit boven de 100. Rydz deed dit één keer, en kwam ook nog twee keer goed weg met een 6-5 overwinning. De jonge Engelsman haalde zo zijn eerste PDC finale bij de profs. Een zenuwachtige start leverde hem in de finale toch de eerste leg op, maar daarna sloop Clayton naar een 3-1 voorsprong. Rydz draaide dit echter helemaal om, en met een 6-4 voorsprong leek hij de favoriet voor de titel te zijn. Een extra versnelling van Clayton leek dit echter te voorkomen. De Welshman kwam op een 7-6 voorsprong, maar daarna volgde iets magisch van Rydz. Met Clayton op 47 gooide ‘The Riot’ een 127-finish op de bull, waardoor hij er een beslissende leg uitsleepte. Met een 15-darter in deze leg zorgde hij ervoor dat hij zijn eerste titel bij de profs pakte. Het talent lijkt nu eindelijk volwassen te zijn geworden.

Callan Rydz: 98.3 / 44%
Jonny Clayton: 97.0 / 47%

Nederlanders

Dag twee was al een stuk beter voor onze landgenoten. Vincent van der Voort haalde de halve finale, terwijl Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen strandden bij de laatste 16. Raymond van Barneveld won zijn eerste wedstrijd na zijn comeback (6-5 van Ryan Murray), waarna hij daarna in een Nederlands onderonsje verloor van Danny Noppert. Luc Peters maakte ook indruk: de debutant versloeg Michael Rasztovits en Mervyn King en haalde de laatste 32.

Uitslagen

Kwartfinales
Nathan Aspinall 6-4 John Michael
Callan Rydz 6-1 Ian White
Vincent van der Voort 6-3 Steve Beaton
Jonny Clayton 6-3 Mensur Suljovic

Halve Finales
Callan Rydz 7-2 Nathan Aspinall
Jonny Clayton 7-5 Vincent van der Voort

Finale
Callan Rydz 8-7 Jonny Clayton

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *