Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Callan Rydz

Callan Rydz slaat weer toe: tweede proftitel voor ‘The Riot’

Callan Rydz heeft, net als tijdens Players Championship 2, een vloertitel bij de PDC te pakken. De jonge Engelsman was in de finale te sterk voor Gabriel Clemens.

Hoe verging de dag?

Voor spelers was het op dinsdag nog even opstarten, vandaag moest het echt gaan gebeuren. Voor niet iedereen pakte dat echter lekker uit: Raymond van Barneveld verloor bijvoorbeeld weer in ronde één, dit keer van Scott Mitchell (6-5). Ook Damon Heta ging kreeg weer meteen een nederlaag aan de broek, dit keer was Berry van Peer de dader (6-5). Ook Peter Wright wist wederom niet ver te komen, hij verloor verrassend van Peter Jacques in ronde twee. Dimitri van den Bergh struikelde in dezelfde ronde: hij kon niet in de buurt komen van de vorm van gisteren en verloor met 6-5 van Wayne Jones.

Ook Adrian Lewis kon zijn kunstje van dag één niet herhalen, al kon hij er niet veel aan doen: Dirk van Duijvenbode walste met een gemiddelde van 105 met 6-0 over hem heen. Maik Kuivenhoven liet ook zien uitstekend in vorm te zijn, hij won namelijk, nadat hij ook Scott Mitchell al versloeg, ook van Michael Smith. Vanuit Nederlands oogpunt was er een hoogtepunt te beleven bij de laatste 16. Dirk van Duijvenbode versloeg hier Michael van Gerwen in een hoogstaande partij.

Callan Rydz en Gabriel Clemens wisten uiteindelijk de finale te bereiken. Voor Clemens was het al zijn vijfde finale bij de PDC: van de voorgaande vier won hij er geen één. Rydz daarentegen wist dit jaar een titel te pakken. ‘The Riot’ won in zijn halve finale met 7-1 ruim van Dirk van Duijvenbode. Clemens moest er harder voor werken: in een beslissende leg versloeg hij Chris Dobey,

Finale

‘The German Giant’ kende een flitsende start van de finale. In 14 pijlen hield hij zijn eigen leg, waarna hij Rydz brak in 15. Door ook zijn eigen leg weer te houden stond er snel een 3-0 stand op het bord. Drie legs later was het echter al weer gelijk: Rydz gooide legs in 18, 16 en 15 pijlen. Beide mannen gooiden vervolgens een 18-darter, waarna het aan de Engelsman was om voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong te pakken. Dit deed hij met een 14-darter, waarna een 16-darter ervoor zorgde dat hij de break ook verzilverde. Deze break zou uiteindelijk cruciaal blijken. Clemens kreeg in leg 12 nog wel de kans om weer terug te breken en de stand op 6-6 te zetten, maar twee missers werden hem fataal. Rydz speelde de wedstrijd uit en won zo zijn tweede PDC-titel. Clemens zal na zijn vijfde verloren finale nog even moeten wachten.

Callan Rydz: 90.99 / 35%
Gabriel Clemens: 90.93 / 27%

Nederlanders

Naast de halve finale van Dirk van Duijvenbode liet Maik Kuivenhoven met een kwartfinale en mooie overwinning ook veel van zich zien. Michael van Gerwen liet weer zijn klasse zien door in zijn eerste drie wedstrijden geen leg te verliezen, maar verder dan de laatste 16 kwam hij niet. Jelle Klaasen kende vandaag ook een opleving: de laatste 32 werd bereikt, waarin hij echter wel minimaal drie matchdarts miste.

Uitslagen

Kwartfinales
Gabriel Clemens 6-4 Steve Brown
Chris Dobey 6-1 Ryan Meikle
Callan Rydz 6-3 Mervyn King
Dirk van Duijvenbode 6-2 Maik Kuivenhoven

Halve Finales
Gabriel Clemens 7-5 Chris Dobey
Callan Rydz 7-1 Dirk van Duijvenbode

Finale
Callan Rydz 8-6 Gabriel Clemens

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *