Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Cameron Carolissen

Cameron Carolissen wordt tweede Afrikaan op WK 2021

Afgelopen weekend werd het Afrikaanse kwalificatietoernooi voor het WK georganiseerd in Kaapstad. Devon Petersen is al zeker voor het WK, dat betekent dat er dit jaar twee Afrikaanse spelers gaan meedoen. Lees hier meer.

In totaal schreven 59 spelers uit Afrika zich in het voor het kwalificatietoernooi. In totaal waren dit 58 spelers uit Zuid-Afrika en één speler uit Zimbabwe, David Nyemba. Zaterdag 31 oktober stond de groepsfase op het programma. Er werd gespeeld in twee groepen van 8 spelers en zes groepen van 7 spelers. Van elke groep plaatste de top 4 zich voor de laatste 16 op de zondag.

Alle favorieten wisten de groepsfase te overleven en mochten zondag terugkomen om de knock-outfase te spelen. Uiteindelijk bleven na een lange dag spelen Cameron Carolissen en Charles Losper over om de finale te spelen. De 24-jarige Carolissen wist in de knock-outfase te winnen van Vernon Martin, Vernon Bouwers (6-4), Graham Filby (6-4) en Masande Mgedeza (6-5) om de finale te behalen. De WK-deelnemer van 2008 en 2009, Charles Losper, bereikte de finale met o.a. overwinningen op Tyronne Hubbard, Dameon Steffens (6-5), Johan Geldenhuys (6-5) en Giovanni Matthee (6-3).

De finale ging op het begin gelijk op. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. In de vijfde leg plaatste Carolissen de eerste break met een 73-finish. Een leg later werd de break verzilverd via dubbel 8 voor ene 4-2 voorsprong, nadat Losper een aantal darts op de dubbel had gemist voor 3-3. Ook in leg 7 werden veel dubbels gemist, maar was het wederom de jongere van de twee die opnieuw een break plaatste, 5-2. Met een knappe 76-finish brak Losper terug en hield via tops zijn eigen leg voor 5-4. Met een hele knappe 81-finish in 15 darts kwam Carolissen op matchpoint. In de elfde leg produceerde ‘The Javelin’ een 112-finish en verzekerde zich hiermee voor zijn debuut op het WK, een 7-4 overwinning op de ervaren Losper.

Bekijk hieronder de uitslagen vanaf de laatste 16.

Laatste 16:
Cameron Carolissen 6-4 Vernon Bouwers
Graham Filby 6-4 Clifford Stradling
Masande Mgedeza 6-4 Craig Williams
Frank Avenant 6-0 Garth May
Charles Losper 6-5 Dameon Steffens
Johan Geldenhuys 6-1 David Nyemba
Giovanni Matthee 6-5 Johan Wiese
Leslie Beukes 6-3 Charl Pietersen

Kwartfinales:
Cameron Carolissen 6-4 Graham Filby
Masande Mgedeza 6-5 Frank Avenant
Charles Losper 6-5 Johan Geldenhuys
Giovanni Matthee 6-2 Leslie Beukes

Halve finales:
Cameron Carolissen 6-5 Masande Mgedeza
Charles Losper 6-3 Giovanni Matthee

Finale:
Cameron Carolissen 7-4 Charles Losper

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *